Vágólapra másolva!
Három nagy múltú európai futballcsapatnál is kedden jelentették be az új edzőket. A PSG-hez a Sevillával sikert sikerre halmozó Unai Emery ült le a kispadja, az ő helyére pedig a Chilével tavaly Copa Américát nyert Jorge Sampaoli került. Az AC Milan kivásárolta genovai szerződéséből Vincenzo Montellát.

A francia bajnok Paris Saint-Germain labdarúgócsapata kedden bejelentette, hogy Unai Emery váltja Laurent Blanc-t a vezetőedzői poszton.

A 44 éves spanyol szakember vezetésével a Sevilla az elmúlt három idényben megnyerte az Európa Ligát, de a baszk származású tréner - aki játékosként javarészt a másodosztályban szerepelt - június 12-én lemondott. Előzőleg a Szpartak Moszkva és a Valencia kispadján ült.

Unai Emery Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Blanc a L'Equipe szerint 22 millió eurós végkielégítést kap a PSG katari tulajdonosától. Az 50 éves edző az elmúlt három idényben háromszor lett bajnok és kétszer nyert Francia Kupát a párizsiakkal, de a Bajnokok Ligájában mindháromszor a negyeddöntőben búcsúzott.

Sevilla: Sampaoli

Közben kiderült, hogy ki lesz Emery utódja a spanyol klubnál: a Sevilla két évre szerződtette az argentin Jorge Sampaolit, aki tavaly Copát nyert a chilei válogatottal, és először próbál szerencsét Európában.

Jorge Sampaoli Forrás: AFP

„Nagy felelősség és izgalom elfogadni egy ilyen ajánlatot, de bízom bennem, hogy megfelelek a szurkolók elvárásainak. Egy dolgot ígérhetek, mindig a támadófutball híve leszek” – nyilatkozta sokat ígérőn.

Milan: Montella

Az AC Milan együttese szerződtette Vincenzo Montellát, a korábbi 20-szoros válogatott csatár eddig a Catania (2011–2012), a Fiorentina (2012–2015) és legutóbb a Sampdoria (2015–2016) edzője volt.

Vincenzo Montella Forrás: Controluce/AFP/Pietro Mosca

A milánóiak 1,1 millió euróért kivásárolták a genovai szerződéséből, a Corriere Della Serra úgy tudja, a szakember két évre írt alá, és 2,3 millió eurót keres majd.