Vágólapra másolva!
Ismét Miriuta László lett a kolozsvári CFR labdarúgócsapatának edzője, az egykori kilencszeres magyar válogatott játékos másfél év után tért vissza egykori klubjához.

A klubot 2015 decembere óta a portugál Toni Conceicao irányította, akivel hétfőn bontott szerződést a vezetés, és menesztette másodedzőjét, Manuel Baltasart is.

Miriuta edzőként 2010-ben a Cottbus utánpótlásában kezdett el dolgozni, 2013-ban a román Ceahlaul Piatra Neamt szerződtette, és bár Pintér Attila szövetségi kapitánnyá választását követően a Győri ETO is hívta, végül 2013. decemberben a CFR Cluj ajánlatát fogadta el.

Miriutának Győrben nem volt sok sikerélménye Fotó: Polyák Attila - Origo

A munka nagyon jól sikerült, a 2014-15-ös bajnokságban a Steaua mögötti második erővé nőtte ki magát a csapat. Azonban pénzügyi nehézségek merültek fel, és a csőd felé száguldó klubot végül 2014 novemberében elhagyta.

A Győr edzője lett, amely az ismert Quaestor-botrány miatt ugyancsak csődbe ment, így 2015-ben az ASA Targu Mures csapatát vállalta el, majd tavaly szeptemberben visszatért a német harmadosztályú Cottbushoz, ahonnan a gyenge eredmények miatt áprilisban menesztették.