A címvédő lesz Argentína ellenfele a Copán

foci copa américa chile kolumbia claudio bravo
An assistant kisses the hand of Chile's goalkeeper Claudio Bravo (L) in the end of a Copa America Centenario semifinal football match against Colombia in Chicago, Illinois, United States, on June 22, 2016. / AFP PHOTO / Nicholas Kamm
Vágólapra másolva!
Megismétlődik a tavalyi döntő a Copa Américán, Argentína után Chile is bejutott a döntőbe. Vihar miatt kétórásra nyúlt a szünet a Kolumbia elleni elődöntőn.

Másodikként a címvédő Chile válogatottja jutott be a labdarúgó Copa America fináléjába, miután az elődöntőben 2-0-ra legyőzte a több mint fél órán keresztül emberhátrányban futballozó Kolumbiát.

Viharos meccs volt

A chileiek a 7., majd a 11. percben is betaláltak. Kolumbiának nem volt válasza a gólokra, ráadásul az 57. percben emberhátrányba került, így még szépítenie sem sikerült. A mérkőzést vihar szakította félbe, a második félidő csak két órával később kezdődhetett meg.

A meccs góljai:

A szerda hajnalban rendezett első elődöntőben Argentína 4-0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Államokat.

Bravó, Bravo! A chilei stáb egy tagja kezet csókol a meccset gól nélkül lehozó kapusnak Forrás: AFP/Nicholas Kamm


A döntőben így a tavalyi tornához hasonlóan ismét Chile és Argentína csap össze. Egy éve a chileiek hazai pályán tizenegyesekkel nyertek. A két csapat a mostani Copa Americán a csoportkörben már találkozott, azon a meccsen az argentinok győztek 2-1-re.

Copa América, elődöntő:
Kolumbia-Chile 0-2 (0-2)
gól: Aranguiz (7.), Fuenzalida (11.)

A további program
Vasárnap, bronzmérkőzés: Egyesült Államok-Kolumbia, Glendale 2.00
Hétfő, döntő: Argentína-Chile, East Rutherford 2.00

Egy berohanó kolumbiai szurkolót amerikaifocis megmozdulással sikerült ártalmatlanítani Forrás: AFP/Tasos Katopodis