Vágólapra másolva!
Egy nap két játékosra összesen 70 millió eurót vert el a Bayern München. Érdekes módon ugyanannyiba kerültek, pedig az egyik egy 27 éves német világbajnok, a másik meg egy ismeretlen portugál tinédzser.

A Bayern München 35 millió euróért szerződtette a Borussia Dortmund játékosát, Mats Hummelst – írja a Deutsche Welle angol nyelvű internetes oldala.

Hazatér Münchenbe

Hummels átigazolása már régen a levegőben lógott, csak az összeg és az időpont volt kérdéses. A megállapodás szerint a válogatott védő a következő szezontól ismét a Bayernben játszik. Ott kezdte a pályafutását, fiatalkorában két meccs jutott neki az első csapatban is, mielőtt a Dortmund elvitte.

Hummels (jobbra) egy Hertha elleni bajnokin Forrás: AFP


Ugyancsak kedden közölte a bajor klub, hogy megszerezte a Benfica 18 éves középpályását, Renato Sanchezt, szintén 35 millió euróért.

Ennyi pénzt ritkán adnak egy tinédzserkorú futballistáért,

bár a Bayern közleménye hangsúlyozza, hogy az összeg csak különböző feltételek teljesülése esetén fizetendő bónuszokkal együtt lehet ilyen magas.

Renato Sanchez öt évre írt alá Münchenben. A Guardian brit napilap internetes kiadása szerint több nagy klub, köztük a Manchester United is versengett érte.

Renato Sanchezt itt épp a bayernes Thiago üldözi Forrás: AFP/Francisco Leong


"Dinamikus, kemény, technikailag képzett középpályás" - jellemezte az új szerzeményt a klubot vezető Karl-Heinz Rummenigge. Rummeniggének friss emlékei is lehetnek a lisszaboni születésű focistáról, hiszen a srác végigjátszotta a két csapat áprilisi BL-negyeddöntőjének mindkét mérkőzését.

A szezonban eddig 24 bajnokit játszott a Benfica első csapatában, két gólja és egy gólpassza van. Amikor a pályán volt, a címvédő csak egy meccset vesztett, a Porto elleni rangadót.