Storck fél szemmel már a vb-selejtezőket figyeli

STORCK, Bernd edzés Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY szövetségi kapitány
Oslo, 2015. november 11. Bernd Storck szövetségi kapitány (k) beszél játékosaihoz a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bernd Storck úgy látja, jó csapat a magyar, és képes lehet eredményesen szerepelni az Eb-n a 30-35 játékosból összeválogatott keret, amibe adott esetben bekerülhet egy német U21-es válogatott futballista is. A kapitány az Eb-n már a  vb-selejtezőkre is készül. 

A Nemzeti Sport szerkesztőségébe látogatott a magyar futballválogatott kapitánya, ahol elmondta, „körülbelül harmincöt játékos esélyes az Eb-szereplésre. Nincs értelme már ilyenkor kísérletezni, másrészt azok, akik kiküzdötték a sikert, megérdemlik, hogy a tűz közelében maradjanak.”

A kapitány sajnálja, hogy nincs sok Kleinheisler Lászlója, akit sokra tart, és az is aggasztja, hogy a kapusai nem védenek rendszeresen, így továbbra is Király Gábor és Dibusz Dénes az első számú választottjai „abból a 4-5 kapusból, akit figyelek.”

Nem kizárt, hogy feltűnik új arc is

A Bundesliga II-ben szereplő, egykori U21-es német válogatott

Willi Orban lehetséges szerepléséről már korábban is esett szó,

a Leipzig futballistájának ugyanis magyar az édesapja. „Magasabb szintű képzésben vett részt, mint a magyar fiatalok, ráadásul középső védő, amire igencsak szükségem lenne, így nem zárhatom ki élből a meghívását. Tegyük hozzá, az édesanyja pedig lengyel, így akár a lengyel válogatottban is szerepelhetne.”

Bernd Storck szövetségi kapitány Forrás: MTI/Illyés Tibor

Storck elmondta, nem vállalja, hogy valaki más nevében ilyen fontos döntést hozzon meg, nem győzköd senkit, Orbant sem, és Husztit sem, akinek elfogadta a döntését.

Látják még a szurkolók a csapatot

A kapitány kiadta a játékosainak, milyen edzésterv alapján készüljenek (ezeket megkapták a klubok is), de lesz az Eb-ig összetartás több is. Egy mindjárt februárban, ahova nem mindenki kap majd meghívót, míg két ausztriai edzőtábor is várható az Eb előtt, és

májusban a kapitány mindenképpen szeretne még egy meccset

játszani Budapesten.

Bernd Storck Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Amellett, hogy tudjuk, mennyire fontos az Eb-szereplés, mindent meg kell tennünk, hogy felkészüljünk a világbajnoki selejtezőkre is,

Muszáj a selejtezőkre is koncentrálunk, ezért a februári összetartásra olyanokat is meghívok, akikben van perspektíva” – mondta a kapitány.