Vágólapra másolva!
Mathieu Valbuena először beszélt válogatottbeli csapattársának, Karim Benzemának az őt ért zsarolási ügyben játszott szerepéről, méghozzá egyértelműen vádolva a Real Madrid labdarúgóját.

"Amit Benzema tett, azt én a legnagyobb ellenségemmel sem csináltam volna meg" – fogalmazott egyértelműen a középpályás, akit egy szexvideóval próbáltak zsarolni még a nyár folyamán. Benzemát november elején hallgatta ki és vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene.

A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, és később ugyan visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba az ügy sértettjével, illetve további szereplőivel. Ugyan az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatárnak milyen szerepe volt pontosan a zsarolásban, a nyomozók ugyanakkor azt gondolják, hogy Benzemát

egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítsen a zsarolók és Valbuena között,

és egyszersmind érje el nála, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

Mathieu Valbuena és Karim Benzema Forrás: AFP

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt, és tudatta vele, hogy a birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, őt azonban a kihallgatása után szabadon engedték.