Így juthat tovább a BL-ben a Chelsea és az Arsenal

alexis sanchez, arsenal, dinamo zagreb
London, 2015. november 24. Alexis Sanchez, az angol Arsenal (k) és Paulo Machado, a horvát Dinamo Zagreb játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának ötödik fordulójában játszott mérkőzésen a londoni Emirates Stadionban 2015. november 24-én. (MTI/EPA/Gerry Penny)
Vágólapra másolva!
Athénra és Londonra lesz érdemes a leginkább figyelni két hét múlva, szerdán. Az Arsenal az Olimpiakosszal, a Chelsea a Portóval játszik ki-ki meccset a BL csoportkörében.

Másfél forduló van hátra a 2015-16-os Bajnokok Ligája-idény csoportköréből, vagyis az E, F, G és H csoport kedden pályára lépő csapatainak már csak egy-egy meccset kell lejátszaniuk.

E négy csoport 16 tagjából három már a legjobb 16 között érezheti magát, másik három pedig nem is álmodozhat arról, hogy oda kerül. A többi tíznek van még esélye.

Lássuk, mit kell ehhez elérniük a záró körben!

E csoport

A Barcelona már továbbjutott. A Romának ehhez elég megvernie a BATE Boriszovot, de döntetlennel is továbbmehet, ha a Leverkusen nem győz a Barcelona ellen. A németeknek csak úgy ven esélyük, ha nyernek a Barca ellen. A BATE is továbbjuthat még egy római győzelemmel, de ehhez a katalánok segítségére is szüksége van.

F csoport

A Bayern München biztos csoportelső. Az Olimpiakosz egy Arsenal elleni hazai döntetlennel, de még 0-1-es vagy 1-2-es vereséggel is kvalifikál az egyenes kieséses szakaszba. Az Arsenalnak tehát muszáj nyernie Pireuszban, és az sem mindegy, hogy milyen különbséggel, szóval óriási csata lesz. A Dinamo Zagreb kiesett.

Alexis Sanchez góljaira nagy szüksége lenne az Arsenalnak Görögországban Forrás: DPPI media/Backpage Images


G csoport

Bonyolult a csoport, előállhat ugyanis az a helyzet, hogy három csapatnak is 11 pontja lesz a végén. Ebben az esetben a hármuk eredményei alapján felállított minitabella gólkülönsége fog dönteni. De lássuk a részleteket. Furcsa módon a 3. helyen álló Dinamo Kijev van a legjobb helyzetben, mert az eddig minden meccsét elbukó, ilyenformán rég kiesett Maccabi Tel-Aviv elleni hazai győzelemmel biztos továbbjutó lenne. A Chelsea-nek egy pont kell otthon az életéért küzdő Porto ellen, sőt vereséggel is továbbmehet, ha közben a Dinamo nem veri meg a Maccabit. A Portónak nyernie kell Londonban vagy a Dinamo pontvesztésében bíznia.

Így örül a Chelsea brazil középpályása, Willian Forrás: AFP/Jack Guez


H csoport

A Zenit ötből öt győzelemmel tükörsimán továbbjutott. A Gent csatlakozhat hozzá, ha az utolsó fordulóban megveri a szentpétervári csapatot, sőt akkor is, ha a Valencia nem bír a kiesett Lyonnal. Következésképp a Valenciának a Lyon elleni három pont sem biztos hogy elég, kell a Zenit pontszerzése is.