Vágólapra másolva!
Fellebbez az etikai bizottság csütörtöki döntése ellen Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, akit a testület 90 napra felfüggesztett tisztségéből. Blatter bízik benne, hogy tíz nap múlva újra munkába állhat.

Ügyvédje, Richard Cullen pénteken azt közölte, hogy a határozat ellen még csütörtökön fellebbezést nyújtottak be, amelyről a bermudai Larry Mussenden vezette fellebbviteli bizottságnak kell majd döntenie. Blatter ezzel együtt csütörtökön este elhagyta a FIFA zürichi központját.

Jogi képviselői korábban úgy fogalmaztak, hogy a svájci sportdiplomata

ugyanis mindkettő lehetőséget biztosít egy meghallgatásra". Emellett a fellebbezésben azt is nehezményezik - legalábbis a New York Times tudósítása szerint -, hogy Blatter csak akkor értesült a felfüggesztésről, amikor azt már nyilvánosságra hozták.

Sepp Blatter nem adja fel Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A FIFA-elnök bizalmasa, Klaus Stoehlker német-svájci újságíró az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: Blatter komolyan bízik abban, hogy tíz napon belül döntés születik ügyében, és akkor visszatérhet a munkájához. A FIFA-elnök mellett Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, FIFA-alelnök is hasonló büntetést kapott - ő is jelezte, hogy várhatóan fellebbez. Ezt két napon belül be kell nyújtani, egy héten belül pedig írásban is meg kell indokolni.