A feröeri kapitány csak a győzelemben tud gondolkodni

Lars Olsen, Feröer-szigetek, foci
FAROE ISLANDS, TORSHAVN : Faroer´s headcoach Lars Olsen (L) walks past Germany's coach Joachim Loew prior to the FIFA World Cup 2014 qualifying football match Faroe Island vs Germany in Torshavn on September 10, 2013. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Lars Olsen szövetségi kapitány elmondása szerint Feröer-szigetek labdarúgó-válogatottja győzelemre törekszik a magyarok elleni, csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn.

A mérkőzés helyszínén, a budapesti Groupama Arénában rendezett szerda esti sajtótájékoztatón Olsen emlékeztetett: a tavaly októberi, hazai mérkőzésen reális esélyük volt, hogy jobb eredményt érjenek el, de akkor Magyarország 1-0-ra győzött Szalai Ádám góljával.

"Tudjuk, hogy a magyaroknak három pontra van szükségük ellenünk, hogy biztosítsák a pótselejtezős részvételüket, tehát számukra komoly tétje lesz a csütörtöki találkozónak. Jobban kell játszanunk, mint legutóbb, a Finnország elleni, vesztes meccsünkön, és képesek is vagyunk rá. Mindent megteszünk, és bízom benne, hogy sikerülni fog" - vélekedett Olsen.

Csak a győzelem jöhet szóba

A feröeriek korábban kihirdetett keretéből három játékos hiányzik, de az edzőjük szerint felkészültnek kell lenniük erre az eshetőségre, tehát ez nem okozhat gondot, ahogy a magyarok is áthidalták ezt a problémát legutóbb, Észak-Írország ellen.

Lars Olsent csak a győzelem érdekli Forrás: AFP/Patrik Stollarz


"Természetesen a győzelem a célunk, mint mindig. Számunkra mindegy, melyik csapat ellen játszunk. Nyerni szeretnénk, illetve kilencven percen keresztül tisztességes játékot produkálni" - hangsúlyozta az 54 éves Lars Olsen, aki játékosként a dán Bröndby színeiben szerepelt egy zárt kapus UEFA Kupa-mérkőzésen a Ferencváros ellen 1990-ben, a régi Üllői úti stadionban, majd 1992-ben csapatkapitánya volt az Európa-bajnokságon aranyérmet nyerő dán válogatottnak.

Izland a követendő példa

Az edző elmondása szerint csapatának fele profi labdarúgó, aki a Feröer-szigeteken kívül futballozik, a másik fele odahaza él, és a labdarúgáson kívül mással is foglalkozik, tehát civil munkája is van. Hangsúlyozta: hisznek benne, hogy követhetik az Európa-bajnokságra már biztosan kijutó izlandiak példáját.

"Ők már megtették a hosszú útnak azt a részét, ami által az élcsapatokhoz tartoznak. Számunkra ez még messze van, de bízunk benne, hogy sikerülhet, ezt bizonyította a magyarok elleni, hazai mérkőzésünk, illetve a görögök elleni két győzelmünk is. Az utánpótlás következő generációjára még várni kell, mert nem valami nagy a merítési lehetőség, hiszen a szigeteken mindössze 48 ezren élnek" - magyarázta Lars Olsen.