Bogdánnak igazi sztáredzője lesz Liverpoolban

- Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with se
Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with second-placed VfL Wolfsburg the night before. AFP PHOTO / DPA / FRISO GENTSCH +++ GERMANY OUT +++
Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint Jürgen Klopp hároméves szerződést kap a Liverpool labdarúgócsapatánál. Az angol lapok úgy tudják, a klub még a héten hivatalosan bemutatja a német edzőt, aki a vasárnap menesztett Brandon Rogers helyét foglalja el a kispadon.

Az Independent, a Mirror, a Telegraph és a BBC szerint egyértelműen

a Borussia Dortmund volt trénere lesz a befutó az olasz Carlo Ancelottival szemben.

A Daily Mail pedig azt írta, már be is fejeződtek a tárgyalások a Liverpool és a 48 éves Klopp között.

A korábbi 35-szörös német válogatott középpályás, Stefan Effenberg szerint Klopp hamarosan folytatja edzői karrierjét, s ezt vélhetően a Liverpoolnál teszi majd.

"Néhány hete azt mondta nekem, hogy készen áll egy olyan klub vezetésére, amely nincs a legmagasabb szinten, hogy fel tudjon építeni valamit" - nyilatkozta Effenberg. "Ez pedig lehet a Liverpool, nem igaz?

A szurkolók mindig a klub mögött állnak, ezt pedig Klopp nagyon szereti."

Klopp 2011-ben és 2012-ben Bundesligát nyert a Dortmunddal, ekkor egyaránt az év edzőjének választották Németországban. 2013-ban a BL-döntőig vezette a Borussiát.

Jürgen Kloppot az egyik legjobb német edzőnek tartják Forrás: AFP/Friso Gentsch

A 42 éves északír Rodgers 2012-től irányította az FC Liverpoolt, és tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban az együttes nyolc forduló után 12 ponttal a tabella 10. helyén áll annak ellenére, hogy nyáron 110 millió euróért érkeztek új játékosok.

Az Európa Liga csoportkörében a liverpooliak eddigi két mérkőzésükön két pontot gyűjtöttek.

A csapatnak magyar játékosa is van, Bogdán Ádám jelenleg a Liverpool második számú kapusának számít.