Vágólapra másolva!
Könnyen előfordulhat, hogy futballtörténelmet írtak a Brasileiróban: a Chapecoense-Palmeiras mérkőzésen a játékvezető kiállított egy játékost, majd megváltoztatta az ítéletét, és visszahívta az öltözőből. 

A Chapecoense alaposan ellátta a Palmeiras baját a brazil országos bajnokságban, a hazaiak 5-1-re intézték el ellenfelüket az Arena Condában, de a meccs nem a magabiztos győzelemről marad emlékezetes, hanem egy elképesztő játékvezetői ámokfutásról.

A 15. percben Jaílson Macedo Freitas játékvezető felmutatta a piros lapot Egídiónak egy William Barbio ellen elkövetett fault után. Az esetet követő vita után újraindult a játék, de négy perc után a játékvezető megváltoztatta a döntését, és a Palmeiras balhátvédje, aki időközben az öltözőbe sétált, visszatérhetett a pályára.

Ilyen piros lapról még Clattenburg sem hallott soha Forrás: AFP/Adrian Dennis

A bíró megpróbálta elkummantani a bakiját, és kihagyta a játékvezetői jelentésből az esetet, ami természetesen nem maradt titokban. Nem tudni, hogy a kiállítás és a játékos visszatérése között milyen megdönthetetlen bizonyíték került a bíró birtokába Egídió ártatlanságáról, de az biztos, hogy egy darabig nem vezet meccset.

Tény, hogy a becsúszás nem tűnik szabálytalannak, de a kiosztott piros biztosan kisebb baki, mint hogy visszaengedte a játékost a pályára.