Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám a kispadról nézhette végig, ahogy a Liverpool a városi rivális Everton ellen 1-1-re végez az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. Az Everton 10 meccs óta képtelen nyerni a Vörösök ellen.

Sokkal jobban kezdte a meccset a Liverpool, az első negyedórában szinte csak a Vörösök voltak a pályán. A 4. percben Howard, az Everton kapusa mutatott be egy elég kockázatos szerelést, amikor becsúszott a 16-oson belül Milnernek, de az amerikai kapus a labdát találta el.

Aztán a hazaiak védője, Jagielka mentett nagyot, Skrtel beadása után Sturridge elől az utolsó pillanatban tisztázott. A 13. percben az angol válogatott keretbe frissen behívott Ings próbálta igazolni, hogy Roy Hodgson részéről helyes döntés volt beválogatni, 16 méteres lövése azonban, ha kevéssel is, de fölé ment.

Emre Can (jobbra) kapta el Galloway grabancát Forrás: AFP

Hirtelen feltámadt az Everton

A 25. percben Coutinho emelt be a labdát a védők mögé, Milner nem volt lesen, de éles szögből Howard lábát találta el. Aztán varázsütésre életre kelt az Everton, és két Mignolet-bravúr kellett, hogy ne vezessen a hazai csapat, előbb Naismith fejesénél tolta ki a labdát a léc alól, majd McCarthy nagy bombáját hárította.

A félidő hajrájában aztán gyors ütésváltás következett: az első találatot a Liverpool vitte be, amikor egy szöglet után Barkley elszámította a labdát, a mögötte felugró Ings pedig négy méterről a hálóba fejelt.

A félidő hosszabbításában jött a válasz, Deulofeu beadása után Emre Can fel akart szabadítani, de Skrtelt találta el, akiről Lukaku elé pattant a labda, a belga csatár pedig gyorsan reagált, és ballal bevágta a labdát.

Csendesebb volt a második félidő

A második félidőben az Everton fölényben játszott, Browning fejese veszélyesen megpattanva hullott a kapu fölé, Barkley okosan akart a bal sarokba csavarni, de 40 centit tévedett, Lukakut pedig válogatottbeli csapattársa, Mignolet akadályozta meg a duplázásban.

A Liverpool egyetlen felvillanása volt, de Coutinho lövését Howard kiütötte.

Így aztán a két csapat a legutóbbi hét meccséből hatodszor végzett döntetlenre, az Everton pedig tíz meccs óta képtelen nyerni a szomszéd ellen, ilyen hosszú rossz sorozatra legutóbb 1984-ben volt példa.

A meccs után a Liverpool vezetősége menesztette Brendan Rodgers edzőt.

Premier League, 8. forduló:
Everton - Liverpool 1-1 (1-1)
gól: Lukaku (45+1.), illetve Ings (41.)