Tinédzser futballistáért még nem fizettek ennyit

Anthony Martial, Monaco, foci, Manchester United
MONACO, Monaco : (Files) In this file picture taken on May 3, 2015, Monaco's French forward Anthony Martial celebrates after scoring a penalty during the French L1 football match between Monaco and Toulouse at the Louis II Stadium in Monaco. Manchester United on Tuesday confirmed the signing of 19-year-old French striker Anthony Martial from Monaco on a four-year contract with an option for a further year. AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Anthony Martial 50-80 millió euró körüli összegért igazolt az AS Monacótól a Manchester United futballklubhoz.

A 19 éves csatár 2019-ig szóló szerződést írt alá Manchesterben, de az angol klub az 50 millió eurós kivásárlási ár mellett még akár harmincmilliót is rákölthetett: a különböző bónusz kifizetésekkel együtt a játékos ára a 80 millió eurót is elérheti, ezzel ő a legdrágább U21-es labdarúgó a Premier League történetében.

Az angol sajtó szerint új Henrynak titulált játékossal kapcsolatban a nagy előd, Thierry Henry értetlenkedve nyilatkozott. "Nem tudom megmondani, hogy mennyire lesz jó csatár, hiszen eddig nem sok mérkőzésen játszott. Fura kimondanom, de kicsit a Manchester Ubnited szerencsejátékot játszik vele. Ennyi pénzt adni egy ilyen fiatal játékosért? Ez őrültség!" - nyilatkozta.

Anthony Martial őrült összegért kelt el Forrás: AFP/Valery Hache

A Transfermarkt adatai szerint tinédzser játékosért eddig is a Manchester United adta a legtöbbet: tavaly 37,7 millió euróért vásárolták meg Luke Shaw-t a Southamptontól. De ezzel is csak a saját csúcsút döntötte meg a klub, 2004-ben ugyanis Wayne Rooney-ért 37 milliót fizettek az Evertonnak.

A legnagyobb tini átigazolások
Honnan Hová összeg (euró) év
Anthony Martial AS Monaco ManUnited 50 millió * 2015
Luke Shaw Southampton ManUnited 37,5 millió 2014
Wayne Rooney Everton ManUnited 37 millió 2004
Javier Saviola River Plate Barcelona 36 millió 2001
Marquinhos AS Roma PSG 32 millió 2013
Anderson FC Porto ManUnited 31,5 millió 2007

* A legalacsonyabb becslés

Martial csak Didier Deschamps szövetségi kapitány különengedélyével hagyhatta el kedden a francia válogatott clairefontaine-i edzőtáborát, hogy Manchesterbe repülhessen aláírni a szerződést.

A fiatal játékos 2013 óta 70 mérkőzésen lépett pályára a Monacóban, és ezeken 15-ször volt eredményes.