Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 3-1-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund otthonában a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

A százszázalékos dortmundiak az első félidőben a védő Mats Hummels fejesgóljával szereztek vezetést, majd a fordulást követően Pierre-Emerick Aubameyang találatával növelték előnyüket. A berliniek ugyanakkor nem adták fel, és Salomon Kalou találatával - amely lesről született - szépítettek.

A hajrában a fővárosiak az egyenlítés érdekében kitámadtak, de a Dortmund a csereként pályára lépő ex-herthás Adrián Ramos révén bebiztosította győzelmét. A Dortmund ezzel továbbra is hibátlan, és vezeti a Bundesligát, Dárdaiéknak pedig a befejezéseket kell még gyakorolniuk, mert az első félidő két igazi ziccere a berliniek előtt adódott.

Dárdai Pál csapata helyt állt Dortmundban Forrás: AFP

Mindezek ellenére a Hertha jól helyt állt a listavezető otthonában. A legutóbb bronzérmes Borussia Mönchengladbach 2-1-re kikapott a Werder Bremen otthonában, s ezzel három forduló után pont nélkül az utolsó helyen áll a német labdarúgó Bundesligában.

Bundesliga, 3. forduló:
Borussia Dortmund-Hertha BSC 3-1 (1-0)
Werder Bremen-Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)

Korábban:

Bayern München-Bayer Leverkusen 3-0 (1-0)
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 1-4 (1-2)
FC Augsburg-FC Ingolstadt 04 0-1 (0-0)
1. FC Köln-Hamburger SV 2-1 (0-0)
FSV Mainz 05-Hannover 96 3-0 (2-0)
Darmstadt 98-1899 Hoffenheim 0-0
pénteken játszották:
VfL Wolfsburg-FC Schalke 04 3-0 (1-0)