Vágólapra másolva!
Az Arsenal nyerte az angol labdarúgó Szuperkupát, miután 1-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Chelsea-t. José Mourinho, a bajnokcsapat edzője inkább a tömegbe dobta az ezüstérmét, szerinte az csak veszteseknek való. 

"Az ezüstérem a vesztesek érme. Reméljük, szép emlék lesz majd annak, aki elkapta, nekem nincs rá szükségem" - mondta tettéről Mourinho a meccs utáni sajtótájékoztatón, aki úgy látta, ők érdemelték volna meg a győzelmet.

"A Chelsea jobban teljesített a pályán ellenfelénél, többet volt nálunk a labda, mi kezdeményeztünk, mi irányítottunk. Sajnos a szezonnak ebben a szakaszában még nem voltunk eléggé élesek, miközben az Arsenal tíz emberrel védekezett a kapuja előtt. Ettül függetlenül gratulálok nekik, szervezetten futballoztak" - mondta keserűen a portugál tréner, akinek az eldobott érmét egyébként a 10 éves Bobby Gill kapta el.

Az Arsenal megérdemelten nyerte meg a Szuperkupát - kivéve José Mourinho szerint Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga


"Fizikálisan megszenvedtünk, és a pálya sem volt túl jó állapotban, de nagyon meg akartuk nyerni a trófeát, és örülök, hogy sikerült" - értékelt jókedvűen Arséne Wenger, aki tizennegyedik próbálkozásra tudta legyőzni Mourinhót.

"Tavaly a szezon második felében már sokat javult a védekezésünk, ma sem kaptunk gólt, ez mindenképp biztató a bajnokság előtt. Hogy esélyesek vagyunk-e a PL-győzelemre? Nagyszerű keretünk van, amely csak még jobb lesz, ha Alexis Sánchez is csatlakozik hozzánk, mindent meg fogunk tenni a sikerért" - zárta mondandóját az Arsenal menedzsere.