Vágólapra másolva!
Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol labdarúgó Szuperkupát, mivel a trófeáért kiírt vasárnapi mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Chelsea-t.

Angol Szuperkupa-mérkőzés (Community Shield):
Arsenal-Chelsea 1-0 (1-0)
gól: Oxlade-Chamberlain (24.)

Alex Oxlade-Chamberlain lövése után esélye sem volt a Chelsea kapusának Forrás: AFP

A szigetországi szezont megnyitó összecsapáson az Ágyúsok Alex Oxlade-Chamberlain 24. percben szerzett góljával jutottak előnyhöz a Wembley Stadionban. Az előny megszerzése nem volt meglepetés, az Arsenal uralta a mérkőzést, frissebbek, ötletesebbek voltak Wenger játékosai, és több helyzetet is dolgoztak ki.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de amíg a Chelsea csak lehetőségekig jutott, addig az Arsenal ziccereket hagyott ki. A bajnok előtt Eden Hazard helyzeténél nyílt a legnagyobb lehetőség az egyenlítésre, de a tavalyi év játékosa tiszta helyzetből, mintegy 15 méterről, kissé jobbról magasan a léc fölé lőtt.

Wenger végre megmutatta

A jobban játszó Arsenal - amelynek kapuját az ellenféltől a nyáron szerződtetett Petr Cech védte hiba nélkül - nem engedte ki kezéből a győzelmet, sőt a meccs végén előbb Cazorla, majd Gibbs hibázott száz százalékos ziccerben, így megérdemelten hódították el a trófeát.

Arséne Wenger tizennegyedik alkalommal próbálkozhatott José Mourinho ellen, és most először sikerült legyőznie portugál kollégáját. A két edző nagyon nem kedveli egymást, Mourinho korábban többször is "a kudarchalmozás specialistájának" nevezte Wengert, és a két szakvezető a tavaszi szezonban lökdösődött is a pályán.