A magyar védőt ostorozza a lengyel sajtó

Kádár Tamás Helsinki, 2015. június 13.
Kádár Tamás (j) és a finn Kasper Hamalainen az Európa-bajnoki selejtezosorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkozésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án.
MTI Fotó:
Helsinki, 2015. június 13. Kádár Tamás (j) és a finn Kasper Hamalainen az Európa-bajnoki selejtezosorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkozésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kádár Tamással finoman fogalmazva sem elégedettek Lengyelországban, több lap is megjegyezte, hogy alig van meccs, amin ne hibázna. Az edzője védelmébe vette. 

„Kadarstrofa a Lechnél” – idézi a Nemzeti Sport a lengyel Przeglad Sportowy oldalt, amely szerint Kádár mindhárom gólban benne volt a Basel elleni BL-selejtezőben, ami után szinte kilátástalan helyzetbe került a Lech Poznan (1-3).

A sport.pl azt írja, „nehéz olyan mérkőzést találni, amin Kádár Tamás nem hibázik”, de az oldal megszólaltatta a Lech edzőjét, Marcin Skorzát, aki közölte, a Wisla ellen nem tervez változtatást a csapata hátsó sorában, és védelmébe vette a magyar védőt.

Kádár a válogatottban Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Tamás meglehetősen nagy igénybevételnek van kitéve ezekben a hetekben, ráadásul olyan poszton játszik, ahol óriási a felelősség. Egy középpályás labdavesztésének sokszor nincs súlyos következménye, egy védő hibája azonban többnyire látványos és végzetes. Tapasztalt futballista, így a jövőben is építek rá. Nem varrom a nyakába a rossz eredményeket. A lényeg az, hogy tanuljon a hibákból, és törekedjen arra, hogy többé ne kövesse el őket – idézi a sportnapilap az edzőt.