Vidal apja a börtönből nézte fia bemutatását

München, 2015. július 28.
Arturo Vidal chilei válogatott középpályás (b) és Matthias Sammer, a német bajnok labdarúgóklub, a Bayern München sportigazgatója egy müncheni sajtóértekezleten, amelyen Vidalt bemutatják a Bayern játékosaként 2015. július 28-án.
München, 2015. július 28. Arturo Vidal chilei válogatott középpályás (b) és Matthias Sammer, a német bajnok labdarúgóklub, a Bayern München sportigazgatója egy müncheni sajtóértekezleten, amelyen Vidalt bemutatják a Bayern játékosaként 2015. július 28-án. Vidal négy évre szerződött a Bayernhez, amely 35 millió eurót fizet érte az olasz bajnok Juventusnak. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Vágólapra másolva!
Erasmos Vidal, Arturo édesapja egy santiago de chile-i fogdában nézte, ahogy csemetéjét bemutatja a Bayern München. Látott már belülről cellát máskor is. 

Vidal apukát fényes nappal tartóztatta le a rendőrség, mert kábítószer és két konyhakés volt a táskájában. A La Cuerta szerint azzal védekezett, hogy egy kerti sütögetésre hívták meg, oda igyekezett, ezért volt nála a kés.

Erasmost 2011-ben és 2012-ben is letartóztatták, mert több mint 100 csomag kokaint találtak nála, és a nyomozás kiderítette, hogy eladásra szánta a kábítószert. Próbaidőre szabadlábra bocsátották, vélhetően többek között fia miatt, akit nemzeti hősként tisztelnek Chilében.

Nem kereskedelmi mennyiség

A mostani ügy után is szabadlábra helyezték, a rendőrség indoklása szerint azért, mert

„nem eladni akarta a drogot, hanem saját használatra volt nála”

, és a nála talált kábítószer még nem számított kereskedelmi mennyiségnek. A nyomozás persze tovább folyik ellene, ugyanakkor Erasmos kijelentette, ártatlan, ezért engedték el ilyen gyorsan.

Apa a rácson át nézte Forrás: MTI/EPA/dpa/Peter Kneffel

Arturo Vidal maga sem mentes a botrányoktól, egyszer a válogatott edzőtáborából zavarták haza egy verekedés miatt, majd a Juventus büntette meg kőkeményen egy torinói balhé miatt. A nyári Copa Américán részegen összetörte a Ferrariját, de ezt már könnyen megbocsátották neki Chilében, hiszen megnyerte a tornát a csapattal.