Hope Solo lett a vébé legjobb kapusa

USA v Japan: Final - FIFA Women's World Cup 2015 GettyImageRank3 SPORT HORIZONTAL Soccer USA STADIUM Canada British Columbia Vancouver - Canada ADULT Winning Women PORTRAIT BC Place Stadium International Team Soccer Women's Soccer - International Hope Sol
VANCOUVER, BC - JULY 05: Gaolkeeper Hope Solo #1 of the United States poses after winning the Golden Glove in the FIFA Women's World Cup Canada 2015 Final at BC Place Stadium on July 5, 2015 in Vancouver, Canada. Rich Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A botrányoktól sem mentes múlttal rendelkező Hope Solót választották a női focivébé legjobb kapusának.

A fináléban a Japánt 5-2-re megverő Egyesült Államok kapusa a világbajnokságon hét meccsen három gólt kapott, ezzel érdemelte ki az aranykesztyűt.

Persze a trollok egyből megtalálták, többen is osztották őt, például a Hall of Fame Twitter-csatornája az aranykesztyűt teljesen máshogy értelmezte, utalva a korábbi családon belüli erőszakos ügyére.

Hope Solo kálváriája azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre, ettől totál kikészült.

Megverte a családtagjait

A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok sportoló ellen néhány hónapja eljárás indult, mert állítólag bántalmazta a húgát és az unokaöccsét. Válogatottbeli társa, Jillian Loyden akkor azt mondta, hogy el kellene őt tiltani, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Solo magasan a torna legjobb kapusa volt Forrás: AFP/Rich Lam

A kapus aztán férjével, a korábban a Seattle Seahawks-ban játszó amerikaifocistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel. A férfi ittas állapotban vezetett, és amikor megállították a rendőrök, akkor az anyósülésen utazó Hope Solo egyből elővette a telefonját, hogy felvegye videóra az intézkedést. A TMZ bulvárportál szerint a kapus azt kiabálta a rendőrök felé, hogy

"Nem tudjátok, kik vagyunk?"

Ezután kitették az amerikai fociválogatottból, állítólag a problémák hátterében Hope Solo alkoholizmusa állt. Azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, ezt vélhetően megtette, mivel összeszedte magát, visszakerült a válogatottba, amelyet most világbajnoki címig vezetett.