Buszos jegyszedőtől rettegnek Európa védői

Varsó, 2015. május 27. 
Carlos Bacca, a spanyol Sevilla játékosa ünnepel, miután gólt lőtt az ukrán Dnyipro csapatának a labdarúgó Európa Liga döntőjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/EPA/Jakub Kaczmarczyk)
Varsó, 2015. május 27. Carlos Bacca, a spanyol Sevilla játékosa ünnepel, miután gólt lőtt az ukrán Dnyipro csapatának a labdarúgó Európa Liga döntőjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/EPA/Jakub Kaczmarczyk)
Vágólapra másolva!
Az Európa Liga-döntő hőse, Carlos Bacca jegyszedőként dolgozott egy buszon még 20 évesen Kolumbiában, most pedig Európa őt isteníti.

A Sevilla támadója két gólt lőtt a Dnyipro ellen 3-2-re megnyert fináléban, őt dicsérte a győztes spanyol csapatot irányító Unay Emery a varsói mérkőzés után.

- méltatta kolumbiai támadóját a vezetőedző, hozzátéve, hogy Bacca mindig többre vágyik, éhes a sikerre. - Biztos vagyok benne, hogy a következő kiírásnak úgy vág majd neki, hogy a Bajnokok Ligájában is a legjobb játékos legyen."

Bacca lőtte a győztes gólt is az EL-döntőben Forrás: MTI/EPA-PAP/Jakub Kaczmarczyk

Bacca nyolc évvel ezelőtt hazájában, Kolumbiában még jegyszedőként dolgozott egy buszon.

Előtte bezárult minden kapu előttem a fociban, de szerencsére egyszercsak elvitt a Junior de Barranquilla, gyakorlatilag akkor kezdődött el a pályafutásom."

A 28 éves Bacca 104 meccset játszott a Sevillában, ezeken 46 gólt szerzett.

A Sevilla negyedszer hódította el a második számú európai kupatrófeát (UEFA vagy Európa Liga), ami korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült. A szabályok értelmében az Európa Liga győzteseként a következő idényben a BL-ben indulhat.