Hivatalos: kirúgták Carlo Ancelottit a Real Madridtól

carlo ancelotti real madrid
Vágólapra másolva!
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a sikertelen szezon után megválnak Carlo Ancelotti vezetőedzőtől. 

A döntés nem meglepő, hiszen Carlo Ancelotti egy jelentős trófeát sem tudott nyerni az idei szezonban csapatával, a bajnokságot a Barcelonával szemben bukták el, és nem tudták megvédeni címüket a Bajnokok Ligájában sem. A Juventus 3-2-es összesítéssel búcsúztatta Ancelotti csapatát az elődöntőben.

Carlo Ancelottitól megvonták a bizalmat Forrás: AFP


A klubelnök Florentino Pérez hétfő délután találkozott Ancelottival, és közölte vele, hogy a vezetőség döntése alapján felbontják az edző szerződését. A klub hivatalos magyarázattal nem szolgált, és egyelőre a lehetséges utód személyéről sem kommunikáltak semmit.


Florentio Perez, a klub elnöke hétfő este rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két év után menesztik az 55 éves olasz szakembert.

"Nem volt könnyű döntés, de itt az ideje, hogy új lendületet kapjon a csapat" - mondta Perez, aki várhatóan jövő héten nevezi majd meg a tréner utódját. A döntés hátterével kapcsolatban megjegyezte, a Real Madridnál mindig a legmagasabb a követelmények, és mindenhol a legjobb eredményt szeretnék elérni.

A Real vagy semmi

Ancelottit 2013-ban, José Mourinho távozását követően nevezték ki a Real Madrid edzőjének. Az elmúlt szezonban Spanyol Kupát és Bajnokok Ligáját nyertek, majd megszerezték az Európai Szuperkupát, és megnyerték a klubvilágbajnokságot is. Ancelotti 89 győzelem mellett 16 döntetlennel és 14 vereséggel zárta madridi időszakát. Korábban úgy nyilatkozott, ha nem maradhat a Real élén, akkor egy évet kihagy az európai klubfutballban.

Benítez a legesélyesebb utód

A spanyol klubok belügyeit jól ismerő spanyol sztárújságíró, Guillem Balague szerint a Napoli jelenlegi edzője, Rafa Benítez a legesélyesebb a posztra. Az edző mindig is jó viszonyt ápolt a klubbal, amely már kétszer is ki akarta nevezni, de végül mindig másképp alakultak a dolgok. Benítez sosem titkolta, hogy az egyik álma válna valóra a Real irányításával, a játékosokat jól ismeri, és nyelvi problémái sem lennének.