Vágólapra másolva!
Nem akármilyen játéknapot rendeztek a topligákban. A Barcelonától elbúcsúzott Xavi, a Dortmundtól Jürgen Klopp, a Bayern-szurkolóktól pedig Josep Guardiola, igaz, ő csak átmenetileg. A Juventus meccsén a Heysel-tragédia 39 halálos áldozatára emlékeztek.

Jürgen Klopp hét évig irányította a Dortmundot, nyert két bajnoki címet, eljutott a Bajnokok Ligája-döntőbe, Európa egyik legjobb csapatává emelte a BVB-t. Jövőre azonban már Thomas Tuchel irányítja majd a csapatot, addig Klopp még nyerhet egy német kupát, de a Signal Iduna Park fanatikusai előtt már nem dirigálja a csapatát.

A híres Fal így köszönt el tőle:

A meghatott Klopp azt mondta: "minden másodpercet élveztem itt":

Xavi 35 éves fejjel úgy döntött, Katarba megy levezetni. A világ- és Európa-bajnok, (eddig) háromszoros BL-győztes játékos tiszteletére külön mezt készíttetett a klubja, a szurkolók pedig így köszöntek el tőle:

Továbbá így:

Josep Guardiola csak a nyári szünetre intett búcsút a Bayern München híveinek, akiknek azt üzente a Bundesliga-zárás után: "Jövőre megerősödve térünk vissza!"

Csaknem napra pontosan 30 éve, 1985. május 29-én történt a Heysel-tragédia, amikor a Liverpool-Juventus BEK-döntőn 39 - többségében olasz - szurkoló veszítette az életét. Erre emlékeztek a juventinók a Napoli elleni rangadón:

A háttérben látható fehér táblák mindegyikén egy-egy áldozat neve szerepelt. A Juvénak azért örömre is volt oka, 3-1-re legyőzte a déli riválist.