Vágólapra másolva!
Spanyol és olasz sajtóhírek egybehangzóan állítják, hogy a Real Madrid vasárnap kirúgja Carlo Ancelottit. Az olasz szakembernek az a bűne, hogy bár tavaly a BL-ben és a Spanyol Kupában is az első helyen végzett, idén egyik címét sem sikerült megvédenie, és a bajnoki címet is elvitte előle a Barca. 

Ancelotti ügynöke, Ernesto Bronzetti csütörtökön Spanyolországba utazott, hogy megkezdje a tárgyalásokat az olasz edző szerződésének felbontásáról a Real Madriddal. A Sky azt is tudni véli, hogy a klub 3,5 millió eurót köteles fizetni Ancelottinak, ha felbontja a szerződését.

A sajtó persze egyből találgatni kezdett, Florentino Pérez állítólag a Dortmundból távozó Jürgen Kloppot, a Napolival felemás időszakot letudó Rafa Benítezt, a Portót irányító Julen Lopeteguit és José Mourinhót is szívesen látná a csapat élén.

Ancelottinak sem kell aggódnia, az éppen komoly tőkeinjekció előtt álló AC Milan tárt karokkal várja.

Gareth Bale és Carlo Ancelotti, a két bűnbak Forrás: AFP

Az olasz edző madridi időszaka egyébként nem tekinthető kudarcnak, hosszú idő után megnyerte a csapatnak a 10. BL-serlegét, és egészen az elődöntőig jutott a sorozatban idén. Ancelotti a csapatát sújtó sérülésekről nem tehetett, az viszont igaz, hogy nem volt sok válaszlépése a kialakult helyzetre.