Vágólapra másolva!
Luka Modric, a Real Madrid középpályása négy hónap alatt épült fel a sérüléséből. A klub remek videóban foglalta össze, hogyan zajlik ilyenkor egy profi focista rehabilitációja.

Modric novemberben sérült meg, a horvát válogatott olaszok elleni Eb-selejtezőjén. Hosszas rehabilitáció várt rá, ám arról nem nagyon olvasni, pontosan hogyan zajlanak ilyenkor a hétköznapok.

A Real Madrid videója kiválóan pótolja ezt a hézagot: megnézhetjük, ahogy nyújt, medencében sétál, egy speciális gép segítségével ellenőrzött körülmények közt kocog, majd fokozatosan erősíteni kezdi a különböző izomcsoportokat.

Luka Modrić, cuatro meses de lucha... Bienvenido de nuevo crack! Luka Modric, four months battling back... Welcome back Luka!

Posted by Real Madrid C.F. on 2015. március 12.

A gyógyulás újabb fázisában már egy lábon állva, a palánknak háttal dob kosarat (nyilván nem ment be mind, pusztán a rekreáció kedvéért), bokszzsákot püföl, további nyújtó gyakorlatokat végez, előkerül a bio- és medicinlabda is.

Végül a futballpályára is visszatért, először még csak alapmozgásokat és rövid sprinteket gyakorolni, február közepétől már a tásakkal végezte a labdás gyakorlatokat, végül március tizedikén, a Schalke elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján már ismét játszott.

Akkor a Real kínkeservesen jutott tovább - Modric egy lelkes becsúszással még gólpasszt is adott az ellenfélnek -, ám azóta javult a csapat játéka, Modric pedig a horvát válogaottban is pályára lépett újfent: végigjátszotta a norvégok ellen 5-1-re megnyert Eb-selejtezőt.