Vágólapra másolva!
Bár Portugália a legnagyobb sztárjait, így Cristiano Ronaldót is nélkülözte, így is nagy meglepetés, hogy hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Zöld-foki-szigetek csapatától.

A meccs már az első félidőben eldőlt, amelynek az utolsó hét percében kétszer is eredményes volt a Zöld-foki-szigetek, előbb Odair Fortes ívelt éles szögből a hosszú sarokba - bár gyanítjuk, hogy ezt eredetileg beadásnak szánta -, majd Gege kotorta be közelről a labdát egy szabadrúgást követően.

A portugáloktól a 60. percben André Pintót kiszórta a bíró, emberhátrányban pedig még a szépítés sem jött össze a hazaiaknak, akik először szenvedtek vereséget ebben a párosításban.

Az eredmény már kevésbé meglepő, ha tudjuk, hogy a Zöld-foki-szigetek 38. helyen áll a világranglistán, megelőzve például Skóciát, Szerbiát, Nigériát, vagy épp a 46. pozíciót elfoglaló magyar válogatottat.

Ronaldóhoz hasonlóan Lionel Messi sem lépett pályára, a Barcelona sztárja a kispadról figyelte, ahogy az argentin válogatott 2-1-re győz Ecuador ellen New Yorkban. A kétszeres világbajnoknak jól megy Ecuador ellen, a 32 egymás elleni találkozóból 18-at megnyert.

Felkészülési mérkőzés:
Portugália - Zöld-foki-szigetek 0-2 (0-2)
gól: Odair Fortes (38.), Gege (43.)
kiállítva: André Pinto (60., Portugália)

Argentína - Ecuador 2-1 (1-1)
gól: Agüero (8.), Pastore (58.), illetve M. Bolanos (24.)

Peru - Venezuela 0-1 (0-0)
gól: J. Martinez (60.)

Mexico - Paraguay 1-0 (1-0)
gól: E. Herrera (3.)

Panama - Costa Rica 2-1 (2-0)
gól: B. Pérez (17.), Tejada (25.), illetve Saborio (67., 11-esből)