Antonio Contét halálosan megfenyegették

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures before the quarter final Coppa Italia football match AS Roma vs Juventus on January 21, 2014 at Rome's Olympic stadium. AS Roma won 1-0. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Halálos fenyegetéseket kapott Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Claudio Marchisio súlyos sérülése miatt, ami, mint később kiderült, nem is olyan súlyos. 

A feldühödött szurkolók a szakembert és edzésmódszereit hibáztatják a Bajnokok Ligájában negyeddöntős Juventus középpályásának sérüléssért, amit elsőre térdszalag-szakadásként diagnosztizáltak. A Juventus középpályása az olasz válogatott pénteki edzésén, bemelegítés közben sérült meg.

"Megrázták a történtek" - mondta a szakvezetőről Carlo Tavecchio szövetségi elnök, aki hozzátette, a szervezet kiáll Conte mellett.

Még a FIAT elnöke is beszólt

A Contét kritizálók táborába tartozik John Elkan, aki a FIAT-ot és a Juventust birtokló cég elnöke. Ő azt mondta, Conte túl erős edzéseket vezényel, ezáltal arról lesz híres, hogy nála sérült meg a legtöbb labdarúgó. Ez konkrétan butaság, Antonio Conte vezénylete alatt a három bajnoki aranyérmet szerző Juventusnál alig volt sérülés.

Conte sikert sikerre halmozott a Juvénál Forrás: AFP/Andreas Solaro

"Miért nem akkor mondta ezeket, amikor a Juventusnál dolgoztam. Mi nem keményen dolgozunk, hanem jól" - válaszolt a 45 éves Conte. Marchisio az első tesztek szerint térdszalag-szakadást szenvedett, de a másodjára elvégzett vizsgálat ezt nem igazolta, így egyelőre pontosan nem lehet tudni, milyen sérülést szenvedett, de valószínűleg pár hét múlva visszatérhet a pályára.

Az olaszok este (20.45 óra) Bulgáriában játszanak Eb-selejtezőt.