Olyanok vagyunk, mint a barbárok

510260579
Russia's goalkeeper Igor Akinfeev (back) lies on the ground after being struck by a flare during the Euro 2016 group G qualifying football match between Montenegro and Russia at the City stadium in Podgorica on March 27, 2015. The match was abandoned with the score at 0-0 after trouble forced the referee to stop play on two separate occasions. AFP PHOTO / SAVO PRELEVIC
Vágólapra másolva!
Elkeseredetten nyilatkozott a válogatott szurkolóiról a Montenegrói Labdarúgó Szövetség főtitkára azt követően, hogy a drukkerek rendbontása miatt kétszer is félbe kellett szakítani majd be is szüntették az orosz csapat elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt.

"Ezek az emberek azt éneklik, Szeretünk Montenegró, a következő pillanatban pedig dobálni kezdik az ellenfelet, és minden adódó alkalommal inzultálják őket, ez egyenesen képmutatás - nyilatkozta Momir Djurdjevac. - Úgy viselkedtünk, mint a barbárok, ez tragédia. Egyszerűen nem érdemeljük meg, hogy az ország, a válogatott ott legyen egy nagy nemzetközi tornán."

Hozzátette: a válogatott játékosainak legnagyobb álma volt, hogy kijussanak az Eb-re, ám a szurkolók megfosztották őket ettől. A Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után egy petárdával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba szállítottak.

Akinfejevet kórházba kellett vinni Forrás: AFP/Savo Prelevic

A második játékrész közepén aztán az orosz együttes jutott büntetőhöz, melyet Vukasin Poleksic, a Pécs kapusa hárított, majd ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stábtagjai összeverekedtek, miután újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről. Az incidenst követően előbb az orosz, majd a hazai futballisták is bevonultak az öltözőbe, a hangosbemondón keresztül pedig arról tájékoztatták a nézőket, hogy a játékot nem folytatják.