Ötmillió eurós gyorssegélyt kap a Parma

Antonio Cassano, Parma, foci
ITALY, Parma : Parma's forward Antonio Cassano gestures during the Serie A football match Parma vs AC Milan at Parma's Ennio Tardini Stadium on September 14, 2014. AFP PHOTO/Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli együttesek képviselői megszavazták, hogy a Parma labdarúgócsapata ötmillió eurós gyorssegélyt kapjon annak érdekében, hogy be tudja fejezni a jelenlegi szezont a Serie A-ban.

A 20 klubból 16 támogatta az azonnali segítséget, három tartózkodott, míg a Cesena ellenezte az indítványt a pénteki szavazáson. Az ötmilliós gyorssegélyt a Lega Serie A, az olasz bajnokság irányító szerve biztosítja, az összeget pedig részben a sportbíróság kiszabott büntetéseiből befolyó pénzek teszik ki.

Nincs pénz, nincs foci

A sereghajtó Parma nem tudott pályára lépni az elmúlt két fordulóban. Két hete a hazai találkozóját azért kellett elhalasztani, mert nem tudott fizetni a biztonsági szolgálat munkájáért és az áramellátásért, a játékosok pedig egész szezonban nem kaptak fizetést. Múlt héten pedig futballistái döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára a Genoa vendégeként.

A fizetésképtelenné váló klubot elhagyta legnagyobb sztárja, Antonio Cassano is Forrás: AFP/Filippo Monteforte


A klub a jelenlegi szezonban már kétszer is átesett tulajdonosváltáson. Két hete az ügyészség csődeljárás megindítását kezdeményezte az egyesülettel szemben, mivel az új elnök, Giampietro Manenti a megadott határidőig nem teljesítette milliós nagyságrendű kötelezettségét, nem utalta a játékosok bérét, illetve nem fizette be az adókat.

Ez lenne a csapat harmadik csődje

A nagy hagyományokkal rendelkező klub sorsáról a március 19-én esedékes meghallgatás után születhet döntés. Ha a közel 100 millió euró adóssággal rendelkező egyesület csődöt jelent, az olasz amatőrbajnokságban kezdheti újra a szereplését.

A kilencvenes években négy európai kupát is nyerő olasz klubon úgy tűnik, csak a csoda segíthet.