Huszti kiakadt: tagadja, hogy 1,2 milliárdot keresne

Huszti Szabolcs, Hannover
Hanover's Szabolcs Huszti (L) celebrates his 0-1 goal during the German Bundesliga match between Hamburger SV and Hannover 96 at Imtech Arena in Hamburg, Germany, 24 November 2013. Photo: PETER STEFFEN (ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)
Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs közleményben cáfolta a Forbes magazin értesülését, amely szerint évi 4 millió eurót, tehát körülbelül 1,2 milliárd forintot keres évente, amivel a legjobban fizetett magyar sportoló volt 2014-ben. Tavaly már megjelent egy cikk, amiben ez az összeg szerepelt, Huszti akkor nem reagált.

"Nem szoktam reagálni a velem kapcsolatos pletykákra, eddig is rengeteg olyan információ jelent meg rólam, ami nem fedte a valóságot. A keresetemről is sokat cikkeztek, már Hannoverben írták, hogy 'noha Huszti ennyi meg annyi pénzt keres, el akar szerződni'. Akkor is tévedtek az informátorok, ha a napvilágra került összegek szerepeltek volna a szerződésemben, aligha hagyom el a Bundesligát" - írta a Kínában légióskodó magyar focista.

Ez abszurd információ

Huszti szerint a magyar Forbesban súlyos pontatlanság jelent meg, miután a magazin azt állította, hogy évi 4 millió eurót kap. "Az annyira abszurd információ, hogy muszáj vagyok megszólalni az ügyben. Én lennék a legboldogabb, ha magyar játékos ilyen bérért futballozhatna, sőt, ha én keresnék ennyit, büszke lennék rá, ám ettől még nagyon messze van a labdarúgásunk. Konkrétan a felét sem kapom meg annak az összegnek, amiről szó van."

Huszti szerint ferdít a Forbes Forrás: AFP/Peter Steffen

Hozzátette: természetesen így is elégedett a szerződésével. "Eddig minden külföldi klubom megbecsülte, hogy ott futballozom, ugyanakkor kikérem magamnak, hogy félrevezető adatokkal befolyásolja a közvéleményt egy-egy médium pontatlansága."

Megkerestük a Forbes szerkesztőségét az információ eredetét tudakolva. A Blikk egyik zavalyi cikkét nevezték meg forrásként, a lap abban "német forrásra" hivatkozott, és a megjelenésekor Huszti nem tiltakozott.

Mindenesetre ha Huszti fizetése, a közleményben foglaltaknak megfelelően, közelíti a 2 millió eurót, a legjobban kereső magyar sportolók képzeletbeli dobogójára akkor is bőven odafér, hiszen a negyedik Nagy László 750 ezer eurót kap.