Vágólapra másolva!
Gareth Bale, a Real Madrid klasszisa a brit Four Four Two-nak adott interjújában mesélt arról, mitől retteg Spanyolországban. 

"Eleinte nehéz volt megszoknom a brit konyha hiányát, és a mai napig furcsán érint, hogy galaktikusoknak hívnak minket. De ez mind semmi: igazából az a legszörnyűbb rémálmom, hogy hatalmas kötényeket szedek be edzésen. A csapatban mindenki iszonyú technikás, és rengetegen utaznak a bőrökre. A kamerák persze minden másodpercünket rögzítik, így ha belelépsz egy súlyos köténybe, másnap azzal van tele az internet. Ezt nagyon igyekszem elkerülni" - mondta Bale.

Gareth Bale jól érzi magát Madridban, egyelőre nem tervezi, hogy visszatér a PL-be Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Elmondása szerint ha valakit felbőröznek edzésen, akkor a többiek körbeállják, kinevetik és mutogatnak - persze csak viccből. A megaláztatásokkal járó extra büntetés, hogy az érintettnek egy plusz kört kell bevállalni a cicázásban, de igaz ez akkor is, ha húsz passzt követően sem tud beleérni a labdába. Akkor újraindul a számolás. "Persze erre is utaznak a srácok: ha egyszer neked kell bemenni a körbe, mindent elkövetnek, hogy ott is maradj."

Két láb jó, nyolc láb rossz

A pályán kívül egy másik iszonyat tartja rettegésben Bale-t, aki arachnofóbiától szenved.

"Pókok... rettegek tőlük, és errefelé elég sok van belőlük. Bárki, akárki segítségét szívesen kérem a csapatból, ha meg kell szabadulni tőlük. Mindegy, mi az ára, csak ne nekem kelljen megküzdeni velük" - árulta el a játékos.

Az arachnofóbia, vagy más néven pókiszony, az egyik leggyakoribb fóbia a világon. Az ilyen fóbiával küzdők pánikrohamot kapnak, ha meglátnak egy pókot, vagy a hálóját. Ilyenkor szinte megdermednek a félelemtől, kirázza őket a hideg, és nem hajlandóak a közelükben maradni.