Vágólapra másolva!
A Goal.com internetes oldal exkluzív információkra hivatkozva tényként közli: amennyiben az AC Milan nem nyeri meg következő bajnoki mérkőzését hazai pályán a Hellas Verona ellen, Filippo Inzaghit kirúgják a csapat éléről. 

A nemzetközileg ismert portál információi szerint Silvio Berlusconi már utasította is Adriano Gallianit, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az új edző kinevezéséhez vezető úton.

A Milan jelenleg csak a 10. helyet foglalja el az olasz tabellán, a vezetőség pedig egyáltalán nem elégedett Inzaghi munkájával. Sem a játékosok motivációs szintje, sem az edzettségi állapota nem üti meg a szakvezetés által elvárt szintet, és azt sem nézik jó szemmel, hogy Inzaghi folyamatosan variálja a csapat taktikáját. Inzaghi helyzetét nehezíti az is, hogy kidőlt a sorból két kulcsembere, Montolivo és De Jong is.

Filippo Inzaghi edzőként nem tudja megismételni milánói sikereit Forrás: AFP/Marco Bertorello

Emellett ott van az elátkozott csatárposzt kérdése: az azóta már távozott Fernando Torres mindössze egy gólt szerzett a csapatban, Giampaolo Pazzini, Alessio Cerci és Mattia Destro pedig összesen hármat, holott megszerzésüket Inzaghi szorgalmazta.

A 41 éves tréner ugyanakkor nem tartott igényt M’Baye Niangra, a játékos viszont figyelemre méltó teljesítményt nyújt, mióta kölcsönadták a Genoának.

Ha Inzaghit kirúgják, akkor átmenetileg segítője, Mauro Tassotti veheti át a helyét, a vezetőség pedig állítólag Vincenzo Montella, Luciano Spalletti vagy Jürgen Klopp megszerzésén fáradozik, ami a jövő évet illeti.