Foci már lesz, szurkolók még nem

Olimpiakosz, görög klubcsapat, Olaitan
Olympiakos' Olaitan celebrates after scoring against Levadiakos during a mach day 20 Greek Superleague football bame at the Karaiskaki stadium in Piraeus near Athens on January 18, 2014. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
Hétvégén újraindul a görög labdarúgó-bajnokság, de az összes meccset zárt kapuk mögött rendezik meg. Aztán ha nem lesz balhé sehol, megfontolják, hogy visszaengedjék-e a szurkolókat a stadionokba. 

"A kormány döntése értelmében a hétvégi meccseket megtartják, de szurkolók nélkül. A találkozók után újra megvizsgálja a helyzetet" - jelentette be szerdán Sztavrosz Kontonisz helyettes sportminiszter.

A görög bajnokskágot múlt hét szerdán határozatlan időre függesztette fel a kormány az ismétlődő szurkolói rendbontások miatt. A bajnokságot már harmadszor kellett felfüggeszteni a mostani idényben. Az első leállás szeptemberben volt, amikor egy szurkoló életét vesztette egy krétai harmadik ligás mérkőzésen, a másodikat pedig novemberben rendelték el az illetékesek arra válaszul, hogy kórházba kellett szállítani egy játékvezetőt, akit a drukkerek bántalmaztak.

Hála az égnek újra lesz görög foci Forrás: AFP/Aris Messinis

A kormány egy hete azért határozott a bajnokság félbeszakításáról, mert előző vasárnap a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadón a drukkerek elözönlötték a pályát és összecsaptak a rendfenntartókkal, amellett a hazai gárda szurkolói pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel dobálták meg a Megyeri Balázst is foglalkoztató vendégcsapat híveit.

Ezt követően a görög élvonalbeli bajnokságot szervező labdarúgóliga ülése botrányos körülmények között ért véget: összeverekedett egymással az Olimpiakosz és a Panathinaikosz egy-egy képviselője, utóbbi vérző orral hagyta el a tárgyalást.