Vágólapra másolva!
Döntetlennel zárult az olasz bajnokság 25. fordulójának zárómeccse: a bajnokság végkimenetele szempontjából is igen fontos találkozón az emberhátrányban küzdő Roma hazai pályán egy pontot megmentett a bajnoki címvédő és listavezető Juventusszal szemben. 

Serie A, 25. forduló
AS Roma-Juventus 1-1 (0-0)
gól: Keita (78.), illetve Tévez (64.)
kiállítva (Toroszidisz, AS Roma, 62. perc., második sárga lappal)

A meccs első felében a Juventus akarata érvényesül, a Roma nem jutott el kidolgozott gólhelyzetig, csak a pontrúgásoknál reménykedhettek a hazaiak. A Juve-kontrák sokkal veszélyesebbek voltak, érezhető volt, hogy ha ez így megy tovább, a bajnokcsapat előbb-utóbb megszerzi a vezetést.

A Románál sok volt a durvaság, hét sárga lapot is begyűjtöttek a játékosok, Toroszidiszt pedig a játékvezető a 62. percben ki is állította.

Gyorsan büntetett a Juve, két perccel később Tévez 24 méterről csavart egy szabadrúgást a sorfal felett védhetetlenül a jobb felső sarokba (0-1).

A vezetés megszerzése után a vendégek el is dönthették volna a meccset, több lendületes támadást is vezettek, de az ikonjait vesztő Roma - Totti és De Rossi is elhagyta a pályát - fokozatosan visszajött a meccsbe.

Francesco Totti ezúttal nem tudta győzelemre vezetni a Romát Forrás: AFP


Manolasz fejesénél még védeni tudott Buffon, de nem sokkal később már ő is tehetetlennek bizonyult. Florenzi ívelt jobbról keresztbe a kapu elé, Keita pedig az ötös hosszú sarkánál bevetődve fejelte a kapuba a labdát (1-1).

A meccs utolsó perceiben minden mindegy alapon ment előre a vérszemet kapó Roma, teljesen beszorították a Juventust, de több gól már nem esett.

A Roma továbbra is második a tabellán, hátránya 9 pont a listavezető Juventusszal szemben.