Ennyiért már eladhatja a Milant Berlusconi

504225809
From left : AC Milan's midfielder Riccardo Montolivo, AC Milan's defender from France Adil Rami, AC Milan's defender from France Philippe Mexes, AC Milan's midfielder from Netherlands Nigel de Jong and AC Milan's midfielder Giacomo Bonaventura jump for the ball during the Italian Serie A football match AC Milan vs Atalanta on Jannuary 18, 2015 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Több olasz forrás is megerősítette – sőt, néhány tényként közölte –, hogy Silvio Berlusconi olyan ajánlatot kapott egy libanoni befektetőtől, amire nem tud nemet mondani, így pont kerülhet a Milan értékesítése körüli ügyre. 

A Tuttosport és a Calciomercato is azt írja, egy libanoni befektetői csoport egymilliárd eurót kínál Silvio Berlusconi tulajdonosnak az AC Milan részvényeinek 100 százalékáért. A bejrúti cég, amiről egyelőre nem sokat lehet tudni, állítólag három év alatt három részletben fizetné ki a vételárat.

A Milan lassan egy éve keres befektetőt, akinek a segítségével meg lehetne erősíteni a nehéz időszakot átélő klubot, de a hírek arról szóltak, hogy Berlusconi csak a klub részvényeinek 30 százalékára keres vevőt Ázsiában. Több üzlet is hamvába holt, ez az első igazán konkrét ajánlat, amit már megfontolásra érdemesnek találnak a Milannál.

Elkelhet a klub Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Bár a Milan gyengén szerepel, a brand még mindig nagyon értékes, folyamatosan a világ legnépszerűbb csapatai között tartják számon, és a Forbes listáján is a nyolcadik helyen állt 2014-ben.