Megint elhasalt a Roma

504225849 Empoli's forward from Georgia Levan Mchedlidze (2ndL) vies with Roma's midfielder from Mali Seydou Keita (C) during the Italian Serie A football  match between AS Roma and Empoli on January 31, 2015 at the Olympic stadium in Rome.  AFP PHOTO / G
Empoli's forward from Georgia Levan Mchedlidze (2ndL) vies with Roma's midfielder from Mali Seydou Keita (C) during the Italian Serie A football match between AS Roma and Empoli on January 31, 2015 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Az AS Roma zsinórban negyedszer is döntetlent játszott a Serie A-ban, ezúttal a fordulót a 16. helyről váró Empolival ikszelt.

Serie A, 21. forduló:
AS Roma-Empoli 1-1
gól: Maicon (57.), illetve Maccarone (39., 11-es)
piros: Manolasz (37.), illetve Saponara (45.)

Folytatódott a Roma rossz sorozata a Serie A-ban: hazai pályán játszott döntetlent az Empolival. A toszkán csapat a 16. helyről várta a fordulót, mégsem reménytelenül: 11 napja a kupában csak hosszabbításban kaptak ki az Olimpicóban.

Ezúttal már-már győzelmi esélyeket dédelgethettek, miután a 39. percben gól- és emberelőnybe kerültek, csakhogy még a félidő végén Saponara még az első félidő végén kiállítatta magát egy teljesen felesleges kezezéssel.

Seydou Keita botladozik az empolis mchedlidzével a nyomában Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Fordulás után a Roma bő tíz perc után egyenlített, ám nem billentette fel a pályát, az Empolinak mindig jutott kis levegő - ki is húzta a végéig, sőt időnként helyzetei is voltak.

Rudi Garcia csapata lassan az előle távolodó Juventus helyett a mögötte közeledő Napolira lesz kénytelen figyelni: az elmúlt nyolc fordulóban hatszor ikszelt.

Nem nyert a Fiorentina sem: Genovában hamar hátrányba került - Tatarusanu kapus peches öngólt fejelt - de szünet után egyenlíteni tudott Gonzalo Rodríguez fejesével.

Genoa-Fiorentina 1-1
gól: Tatarusanu (öngól, 14.), illetve G. Rodríguez (54.)
piros: Burdisso (81.)