Alkoholizmusa miatt bukhatja a vébét az olimpiai bajnoknő

Hope Solo
TO GO WITH STORY Oly-2008-Fbl-USA-women,FEATURE by Jim Slater (FILES) This file photo taken on September 27, 2007 shows replaced US goalkeeper Hope Solo (R) sitting on the bench with teammate Aly Wagner (L) before losing their 2007 FIFA Women's World Cup football tournament semi-final match 4-0 to Brazil at the Dragon Stadium in Hangzhou. Solo, who was benched by then-coach Greg Ryan and Brazil ripped the US women 4-0, is back guarding the nets for the US Olympians as they head to the Beijing Olympic Games in August, 2008. AFP PHOTO / FILES / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
Miután harminc napra felfüggesztették az amerikai női fociválogatott kapusát, Hope Solót, a helyi szövetség elnöke, Sunil Gulati, úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy a problémás játékos lemarad a nyári világbajnokságról is.

Egyfajta rehabilitációs programon kell részt vennie Hope Solónak, különben lemaradhat a nyári, kanadai női labdarúgó-világbajnokságról, nyilatkozta Sunil Gulati, az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének elnöke.

A kétszeres olimpiai bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes kapust a múlt héten 30 napra felfüggesztették , miután egy közúti igazoltatás alkalmával tiszteletlenül bánt a rendőrökkel. A szigorú döntésben az is szerepet játszhatott, hogy az esetet megelőzően azzal gyanúsították, hogy bántalmazta húgát és unokaöccsét, de a családon belüli erőszak vádjában végül nem találták bűnösnek.

Hope Solo lemaradhat a vébéről Forrás: AFP/Mark Ralston

Bizonyos kérdéseket rendeznie kell

Solo az amerikai válogatott legeredményesebb kapusa, 161 mérkőzés alatt 77 alkalommal nem kapott gólt. Az eltiltás miatt se a február 8-i, Franciaország, se a február 13-i, Anglia elleni barátságos mérkőzésen nem léphet pályára. Távollétében Nicole Barnhart, Ashlyn Harris és Alyssa Naeher közül kerül majd ki a kezdőkapus.

"Korábban kapott időt, hogy rendezzen bizonyos kérdéseket, úgy hisszük, ez az időszak alkalmas lehet, hogy elkezdje a folyamatot. Reméljük, mihamarabb csatlakozik a csapathoz. Mindenkinek ez a célja" - mondta Gulati, aki azt sem zárta ki, hogy rossz esetben Solo lemaradhat a június 6-án rajtoló világbajnokságról.

Komoly problémái vannak Forrás: AFP/Christopher Polk

Az alkohol állhat a háttérben

A USA Today szerint elképzelhető, hogy a kapus alkoholproblémákkal küzd, és azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, de ezt sem az elnök, sem Jill Ellis szövetségi kapitány nem erősítette meg.

"Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, vannak dolgok, amelyekről úgy véljük, fontosak ahhoz, hogy velünk folytathassa a munkát” - mondta Ellis.

Solo tavaly szeptemberben azzal került az újságok címlapjára, hackerek ellopták és feltették az internetre a meztelen fotóit.