Vágólapra másolva!
Négy bajnoki mérkőzésre eltiltották Philippe Mexest, az AC Milan labdarúgóját, amiért torkánál fogva megragadta ellenfelét a hétvégi fordulóban.

Philippe Mexés a Lazio elleni, 3-1-re elbukott bajnokin kezelte nehezen indulatait, az ellenfél csapatkapitányát Stefano Maurit többször is torkon ragadta. Tettéért a játékvezető azonnal kiállította. Az azonnali piros után mindenképpen számíthatott eltiltásra, az pedig tovább súlyosbította a helyzetét, hogy nem először durrant el az agya.

A meccset 3-1-re a Lazio nyerte. A két csapat kedden az Olasz Kupa negyeddöntőjében ismét találkozik egymással.

"Bocsánatot kell kérnem a klubtól, az edzőmtől és a családomtól. Rosszul reagáltam, és emiatt tíz emberre fogyatkozott a csapatom" - mondta a 32 éves játékos, aki 16-odszor jutott a kiállítás sorsára pályafutása során.

Az eltiltás azt jelenti, hogy a Parma, Juventus, Empoli és Cesena elleni mérkőzéseken biztosan nem léphet pályára. Könnyen lehet azonban, hogy a hétvégi mérkőzés volt az utolsó, amit a Milan színeiben játszhatott a francia védő. Olasz sajtóhírek szerint a Milan átigazolási listára helyezte a renitens játékost.