Csalódott a futballban, visszavonulhat

Antonio Cassano, Parma, foci
ITALY, Parma : Parma's forward Antonio Cassano gestures during the Serie A football match Parma vs AC Milan at Parma's Ennio Tardini Stadium on September 14, 2014. AFP PHOTO/Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozott a Parma labdarúgócsapatától Antonio Cassano, az olasz válogatott 32 éves csatára. A játékos állítólag fél éve nem kapott fizetést az anyagi gondokkal küzdő klubtól, így elképzelhető, hogy több társa is követi példáját. Cassano azt mondta, ha nem talál magának csapatot, akkor a nyáron visszavonul.

Azonnal hatállyal felbontotta szerződését és távozott a Parma labdarúgócsapatától Antonio Cassano. A 32 éves válogatott csatár a szezonban 20 bajnokin öt gólt szerzett.

"Sokkal jobban érzem magam most, miután eldöntöttem, hogy távozom. Fáradt vagyok" - nyilatkozta Cassano, akit ugyan 2016 júniusáig szerződés köt a klubhoz, de állítása szerint fél éve nem kapott pénzt.

A klub pénzügyi helyzete hosszú ideje rendezetlen, hiába végzett a tavalyi bajnokságban a hatodik helyen, az Európa Ligában nem indulhatott el, mert nem kapta meg a nemzetközi szerepléshez szükséges licencet.

Cassano megelégelte a bizonytalanságot Forrás: AFP/Filippo Monteforte

"Semmilyen problémám nincsen a Parma szurkolóival, a csapattársaimmal vagy azokkal, akik a klubért dolgoznak. Azokra vagyok dühös, akik katasztrófába döntötték a Parmát. Négymillió euróról lemondtam, de nem az én fizetésem a legnagyobb probléma. A legrosszabb az, hogy vannak olyan emberek, akik sokkal kevesebbet keresnek nálam, és egy eurót sem kaptak a legutóbbi hét hónapban. Minden alkalommal azzal hitegettek bennünket, hogy majd holnap. Nem bírtam tovább ezt a tarthatatlan helyzetet" - tette hozzá Cassano.

Ugyan ügynöke azt javasolta neki, hogy menjen az Egyesült Államokba vagy Dubajba, a csatár egyelőre kivár.

"Ezekre a helyekre majd akkor megyek, ha már negyven éves leszek, és nem tudok futni. Most várok, s majd meglátjuk, mi történik. Egy nap szerettem volna visszatérni a Sampdoriához, de most ez képtelenség lenne. Ha semmi sem történik júniusig, akkor befejezem a futballt. Nem okozna problémát, mert csalódtam ebben a közegben.2