A Real Madridot is kizárhatják az átigazolásokból

Cristiano Ronaldo
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Spanish league football match Real Madrid vs Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 6, 2013. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
Vágólapra másolva!
A spanyol sajtóértesülések szerint a FIFA vizsgálatot indít a Real Madrid ellen. Az ok hasonló, mint a nagy rivális Barcelona esetében, a katalánokat fiatal labdarúgók szabálytalan leigazolása miatt zárták ki 2016-ig. Ha beigazolódik a gyanú, akkor a Real is hasonló büntetésre számíthat.

Az AS nevű spanyol lap szerint könnyen elképzelhető, hogy a Barcelona után a Real Madrid is büntetést kap fiatalkorú focisták szabálytalan átigazolása miatt. A vizsgálatot két 12 éves venezuelai játékos miatt indították.

2012-es és 2013-as esetről van szó

Manuel Godoy és Fernando Macias több csapatnál is próbajátékon volt, miután a Real Madrid úgy döntött, hogy szerződteti a fiatal labdarúgókat egy Madridban futballiskolát működtető közvetítő segítségével. Az első venezuelai játékost 2012-ben igazolták le, a másodikat egy évvel később. Utóbbi már a Rayo Vallecano utánpótlásában szerepel.

Ő az egyik fiatal, Fernando Macias:

A Real minden - az átigazolásokkal kapcsolatos - hivatalos papírt kénytelen bemutatni a FIFA-nak, és bizonyítania kell, hogy a transzferek szabályosan zajlottak, ellenkező esetben őket is kizárhatják az átigazolásokból.

De Gea így marad Manchesterben?

A szabályok értelmében 18 év alatti labdarúgót az Európai Unión kívülről csak akkor lehet szerződtetni, ha a játékos szülei futballhoz nem kapcsolódó indok miatt költöztek az adott klub országába.

A Real Madrid a téli átigazolási időszakban szerződtette a norvég csodagyereket, Martin Ödegaardot, valamint a héten jelentik be Lucas Silva érkezését, viszont kútba eshet David de Gea leigazolása, akit a Manchester Unitedtől szeretnének megszerezni a madridiak.