Olyanok vagyunk, akár az idióták

- Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with se
Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with second-placed VfL Wolfsburg the night before. AFP PHOTO / DPA / FRISO GENTSCH +++ GERMANY OUT +++
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp a Dortmund hétvégi veresége után azt mondta, "olyanok vagyunk, akár az idióták" - a Bajnokok Ligájában csoportelső csapat ugyanis a Bundesligában kieső helyen telel.

Az egyik legerősebb német csapatnak számító Borussia Dortmund a Bundesliga eddigi 17 fordulójában tízszer kikapott, és a tökutolsó helyen is tölthette volna a téli szünetet, ha a Hannover nem egyenlít a 93. percben a Freiburg otthonában.

A klubtörténetben először áll kiesésre az őszi idény végén a BVB, noha közben a BL-ben megnyerte a csoportját, így készülhet a Juventus elleni nyolcaddöntőre.

"Nem írnám le magunkat. Túl sokat hibáztunk, és most olyanok vagyunk, akár az idióták, itt a kiesőzónában - nyilatkozta Jürgen Klopp edző a hétvégi, Werder Bremen elleni vereség után. - De nem vagyunk ennyire rosszak. Most van másfél hónapunk feltöltődni, ki fogjuk javítani, amit elrontottuk."

Klopp kínlódik egy bajnoki után Forrás: AFP/Friso Gentsch

Miután boldog karácsonyt és egy jobb újévet kívántak neki, Klopp - aki lemondásra nem is gondol - megjegyezte: "Köszönöm, sokkal rosszabb biztos nem lesz."

A Manchester United által csábított védő, Mats Hummels elmondta: "Mindannyian arra gondolunk: mi a probléma?, hol a hiba? Otthon már jobbak voltunk az elmúlt hetekben, de idegenben egyáltalán nem."

A Dortmund legközelebb január 31-én lép pályára, méghozzá a Bayer Leverkusen otthonában.