Drámai meccsen a Napolié az olasz Szuperkupa

Napoli's Argentine striker Gonzalo Higuain celebrates after scoring during their Italian Super Cup football match against Juventus FC - which is contested between the 2014 Serie A Champions (Juventus) and the 2014 Coppa Italia Holders (Napoli) - at the Sheikh Jassim Bin Hamad Stadium, in the Qatari capital, Doha on December 22, 2014. AFP PHOTO / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR ==QATAR OUT==
Vágólapra másolva!
A Napoli nyerte az olasz Szuperkupát, miután kétszer is kiegyenlített a Juventus ellen, a büntetőpárbajban pedig higgadtabb maradt. A Dohában rendezett mérkőzésen a két argentin sztárcsatár, Carlos Tevez és Gonzalo Higuain villogott. 

Olasz Szuperkupa-döntő, Doha:
Juventus-Napoli 2-3 (1-1, 2-2, büntetőkkel 8-7)

A Napoli BL-selejtezője miatt decemberre halasztott olasz Szuperkupa-döntőn a Juventus már az ötödik percben megszerezte a vezetést, bár ezért legalább annyit tett a nápolyi védelem, mint a gólszerző Carlos Tevez.

Vezetése tudatában a Juventus kevésbé erőltette a támadásokat, a Napolinak voltak komolyabb helyzetei, Callejon és Higuain is eltalálta a kapufát, és Buffonnak is be kellett mutatnia egy bravúrt. A torinóiak kontrákból veszélyeztettek, de inkább az előnyüket őrizték a 68. percig, amikor De Guzman remek beadásából Higuain kiegyenlített.

A következő percekben a Napoli a vezetéshez is közel került, ezért a nápolyi gól előtt Pirlót lekapó Massimilliano Allegri átállt három védőre, és a Juve visszaszerezte a mérkőzés irányítását. A rendes játékidő végét és a hosszabbítást is a torinóiak uralták, a 106. percben gyönyörű támadásból újra megszerezte a vezetést a Juventus.

A gól után mindent egy lapra feltéve támadott a Napoli, és már csak másodpercek voltak hátra, amikor Higuain az ötösről a kapuba sodort egy lecsorgó labdát, így jöhettek a 11-esek.

Őrületes büntetőpárbaj

Az első párban Buffon megfogta Jorginho büntetőjét, Tevez pedig a kapufát találta telibe. A következő négy párban senki nem hibázott, öt kör után 4-4-re álltak a felek. Az első hibáig tartó folytatásban Gargano és Bonucci bevágta, de a hatodik párban Mertens kihagyta a büntetőt nápolyi részről, így Chiellini úgy állhatott oda, hogy ha belövi, Szuperkupa-győztes a Juve, gyenge lövését azonban megfogta Rafael.

Gonzalo Higuain duplázott a Juve ellen Forrás: AFP/Karim Jaafar

Folytatódott a dráma, miután Callejon 11-esét is védte Buffon, így újra a trófeáért futhatott neki a soros Juve-lövő, de Pereyra a kaput sem találta el. A kilencedik sorozatban a Juve vezetőgóljánál nagyot hibázó Koulibaly betalált, Padoin lövését viszont kitolta Rafael, így a Napoli nyerte meg az olasz Szuperkupát.