Dzsudzsákot is magával ránthatja a rubelválság

Dzsudzsak balázs
Vágólapra másolva!
A rubel árfolyamzuhanása bedöntheti a Dinamo Moszkva sportszakmai koncepcióját, a klub egyre nehezebben tud fizetni a légiósainak. Ráadásul a 2018-as, hazai rendezésű vb miatt is korlátoznák a ligában játszó külföldi játékosok számát, ezért megválnának a légiósoktól.

A rubel árfolyama az év eleje óta folyamatosan csökken az Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt bevezetett szankciók következtében, a rubelválság már az orosz bankszektort fenyegeti.

Ez hatással van az orosz labdarúgó klubok működésére is: a holland Voetbalzone.nl úgy tudja, végkiárusítás is elképzelhető az orosz Dinamo Moszkva csapatánál. A problémát elsősorban az okozza, hogy a klub euróban biztosítja a játékosok fizetését, ezt az összeget pedig egyre nehezebben teremtik elő.

Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkva egyik legjobban kereső játékosa Forrás: Origo


A Dinamónál Kevin Kurányi a legjobban fizetett játékos az évi 5,7 millió eurójával, de Alekszandr Kokorin (5 millió), Igor Gyeniszov és Jurij Zsirkov (4 m), Mathieu Valbuena (3,4 m), Christopher Samba (3 m), Christopher Noboa (2,7 m) és Dzsudzsák Balázs (2,5 m) is szépen kaszál.

A holland lap információit megerősítik Guram Adzsojevnek, a Dinamo klubigazgatójának szavai, aki azt mondta a Sovsport.ru-nak, hogy legalább két játékosuk biztosan távozik a klubtól, mert a távlati célkitűzések között szereplő 10 légiós helyett náluk már így is 12-en vannak. Az egyik távozó a csapat középhátvédje, Douglas lehet, míg Dzsudzsákért állítólag Angliából érdeklődnek.

A létszámleépítésben szerepe lehet az Orosz Labdarúgó Szövetség azon törekvésnek is, hogy csökkentsék az orosz Premjer Ligában futballozó külföldiek számát a 2018-as, hazai rendezésű vb tükrében, hogy minél több saját nevelésű fiatal kapjon játéklehetőséget a kluboknál.