Vágólapra másolva!
A magyar válogatottal egy selejtezőcsoportban szereplő görög válogatottól menesztették Claudio Ranierit, és sajtóértesülések szerint Détári Lajos neve is szóba került a lehetséges utódok között. A magyarok következő ellenfele pont Görögország lesz márciusban. 

A Görög Labdarúgó Szövetség januárra ígéri az új szövetségi kapitány bemutatását, miután a Feröer-szigetek elleni hazai vereség után elbocsátották a nyáron kinevezett Claudio Ranierit. Sajtóhírek szerint három jelölt van a posztra, és köztük van Détári Lajos is, aki akár másodedzőként is befutó lehet, ha Giovanni Trapattoni kapja meg a szövetségi kapitányi posztot, hiszen Détári jól beszél görögül és angolul is.

„A hír igaz, a nyáron Détári Lajos neve is felvetődött a görög szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban – erősítette meg a Détárit képviselő hamburgi menedzseriroda nevében, Kozák Attila a Nemzeti Sport érdeklődésére. – A görögök nem akartak hinni a fülüknek, amikor megtudták, hogy Lajos kispad és munka nélkül van idehaza Magyarországon."

Détári Lajos görög kapitány lehet Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Détári Lajosra még mindig jó szívvel emlékeznek Görögországban, a magyar játékos az Olimpiakosz színeiben 50 meccsen 33 gólt szerzett, és saját, névre szóló széke van a csapat stadionjában. A görög válogatott márciusban Magyarországon folytatja az Eb-selejtezősorozatot.