Ki legyen az év kapusa?

foci vb 2014 döntő, manuel neuer, arany kesztyű
Germany's goalkeeper Manuel Neuer celebrates after winning the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina 1-0 following extra-time at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A profi futballisták szavazatai alapján összeálló FIFA álomcsapat kapusposztjára öt jelöltet adott ki a FIFA. A névsor csak egy meglepetést tartalmaz: Iker Casillasnál talán nyújtottak néhányan jobb teljesítményt a kapuban. 

A Bayern München és a világbajnok német válogatott hálóját védő Manuel Neuer mellett a chilei Claudio Bravo (FC Barcelona), a belga Thibaut Courtois (Chelsea), a spanyol Iker Casillas (Real Madrid) és az olasz Gianluigi Buffon (Juventus) szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) által kiadott hétfői listán, amelyről az Év csapatába kerül majd a legtöbb szavazatot begyűjtő kapus.

A két szervezet minden esztendőben megnevezi az év tizenegyét, az álomcsapatba egy kapus, négy védő, valamint három-három középpályás és csatár kerül be. A többi csapatrész listáját sorrendben szerdán, pénteken és jövő hétfőn teszik közzé.

Ki előzheti meg Manuel Neuert? Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A jelöltekre több tízezer profi futballista adhatja le szavazatát világszerte, a győztesek névsorát pedig a január 12-i, zürichi FIFA-gálán hozzák nyilvánosságra.