Vágólapra másolva!
Annyian tiltakoztak a Sheffield United nemi erőszakért elítélt volt játékosának visszatérése ellen, hogy a klub mégsem fogadja vissza Chad Evanst.

Az angol harmadosztályban szereplő Sheffield United engedett a közvélemény nyomásának: szerdán közleményben tudatta, hogy mégsem biztosít edzéslehetőséget korábbi játékosának, a nemi erőszakért elítélt Chad Evansnek.

A korábban a Manchester Citynél is megforduló walesi válogatott támadó elítélése előtt 113 meccsen 48 gólt szerzett Sheffield-mezben. Miután letöltötte a börtönbüntetését, a vezetők megengedték, hogy a klubnál eddzen, de végül visszakoztak.

Felelősség a közösségért

"Tisztában vagyunk vele, hogy egyesek csalódottak lesznek a döntésünk után, de meg kell érteniük, hogy nem csak egy erős és büszke csapatért tartozunk felelőséggel, hanem a közösségért is, amelynek életében a Sheffield United aktívan részt vesz" - áll a közleményben.

Evans még 2011-ben erőszakolt meg egy tizenkilenc éves lányt, bár mindvégig tagadta a vádat, azt állítva szerint az aktus közös beleegyezéssel történt. Öt évre ítélték, de a múlt hónapban szabadon engedték. A Sheffield United pedig az angol Professzionális Labdarúgók Szövetségének (PFA) kérésére engedélyezte, hogy edzésbe álljon a klubnál.

Charlie Webster. Ő is tiltakozott Campaignlive.co.uk

Ez azonban sokaknak nem tetszett, az Evans visszaengedése elleni petíciót több mint 165 ezren írták alá, a klub több híres pártolója is kritizálta az engedékenységet, így az olimpiai bajnok atléta, Jessica Ennis-Hill, a popsztár David Barry és a telezíviós műsorvezető Charlie Webster (utóbbiról bővebben itt olvashat).

Webster most Twitter-üzenetben üdvözölte a döntést: "Ez a helyes a klub, a szurkolók, a közösség és az áldozat számára is. A Sheffield United egy nagyszerű klub fantasztikus múlttal, és ennek köszönhetően a jövője is az lehet."