Bombázó az év alpesi sízője

anna fenninger, alpesi sí
Bronze medallist Austria's Anna Fenninger poses with her medal on the podium during the medal awards ceremony after the Women's Giant slalom at the 2013 Ski World Championships in Schladming, Austria on February 14, 2013. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is az összetett világkupa női győztesét választották az esztendő legjobb alpesi sízőjének a szakírók: 2013-ban a szlovén Tina Maze, most pedig az osztrák Anna Fenninger érdemelte ki az elismerést.

A 25 éves versenyző nem csak az összetett vk-ban bizonyult a legjobbnak, hanem óriásműlesiklásban is övé lett a kristálygömb, ráadásul a szocsi téli olimpián aranyérmet szerzett szuper-óriásműlesiklásban. Utóbbival együtt öt versenyt nyert meg a tavalyi szezonban, és tizenegyszer állhatott fel a dobogóra.

Fenninger a 15. nő, aki kiérdemelte a vk-sorozat megálmodójáról és megalapítójáról, Serge Langról elnevezett, 1963 óta létező trófeát, amelyet csütörtökön este vehetett át.

A 25 éves salzburgi születésű versenyző aktív jótékonysági nagykövetként is, egy gepárdok életterének megőrzéséért kampányoló szervezet mellett a Build an Ark (kb. Építs egy Bárkát) állatvédő szervezet nevében is rendszeresen felszólal.

Anna Fenninger Forrás: AFP/Olivier Morin

További képek a csinos sportolónőről