Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája harmadik csoportkörének rangadóján a Bayern München a vb-elődöntőt felidézve, elképesztően hatékony játékkal 7-1-re megsemmisítette a Romát. Máshol is voltak nagy zakók: hetet rúgott a Sahtar is, amelyben Adriano mesterötösig jutott, és hatig jutott a Chelsea is Londonban, ahol Drogba 885 napot követően szerzett ismét gólt. Könnyen nyert a Barcelona, Messi pedig behozta C. Ronaldót a BL összesített góllövőlistáján. 

BL, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:

A nyitómeccsen hiába vezetett két góllal, végül meg kellett elégednie 2-2-es döntetlennel a Manchester City csapatának kedden a CSZKA Moszkva vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A Vad II. István által vezetett zártkapus meccsen a hazaiak a 86. percben büntetőből egyenlítettek, ami azt jelentette, hogy mindkét gárda nyeretlen maradt.


CSZKA Moszkva–Manchester City 2-2 (0-2)
gól: Doumbia (65.), Natcho (86., tizenegyesből), illetve Agüero (29.), Milner (38.)

0-1

0-2

1-2

2-2

AS Roma–Bayern München 1-7 (0-5) - az élő közvetítés
gól: Robben (9., 30.), Götze (23.), Lewandowski (25.), Müller (35., tizenegyesből), Ribéry (78.), Shaqiri (80.) illetve Gervinho (66.)

"A Real Madrid maga volt a Rock'n'Roll, a Bayern inkább olyan, mint a jazz" - nyilatkozta Xabi Alonso a Süddeutschen Zeitungnak még a mérkőzés előtt, de az első félidőben újra a korábbi csapatában érezhette magát.

"Mamma mia san mia" - twittelte már a meccs derekán James Horncastle, az olasz futball egyik legismertebb szakírója, amivel tökéletesen foglalta össze a látottakat.

A Roma képtelen volt a saját játékát játszani, hiszen az a labdabirtoklásra épül, abból pedig a Bayern nem sokat engedélyezett az ellenfelének. Guardiola csapata sokkal gyorsabb, agresszívabb, összjátékban pedig ötletesebb volt, mint ellenfele - aki látta a Németország-Brazília vb-elődöntőt, az újra átélhette az élményt.

A Roma kerete és a játékstílusa nem úgy van felépítve, hogy egyik meccsről a másikra alkalmazkodni tudjon ahhoz a körülményhez, hogy minimális labdabirtoklással kelljen megoldania a meccset. Saját fegyvere nélkül viszont teljesen védtelenné vált a Bayernnel szemben: a bajorok könyörtelen letámadással sorra szerezték a labdákat már az ellenfél térfelén, a rendezetlen Roma-védelemmel szemben pedig néhány gólratörő húzásból futószalagon alakították ki a helyzeteket, és egy félidő alatt lerendezték a keddi BL-nap rangadóját.

Pedig a súlyos vereségnek nem sok előjele volt: Rudi Garcia csapatával csak háromszor fordult elő 47 bajnoki- és BL-meccsen, hogy két gólnál többet kapjon.

Újabb győzelmével a Bayern száz százalékos, 9 ponttal vezeti a csoportot, második a Roma 4 ponttal.

0-1, Robben szép csavarása


0-2, Götze okos gurítása

A támadó óriási formában van, az utosló öt meccsén hat gólt szerzett a Bayernben.


0-3, Lewandowski fejese


0-4, Robben közeli gólja

0-5, Müller tizenegyese

1-5, Gervinho szépítése


1-6, Ribéry emelése


1-7, Shaqiri reagált leggyorsabban a kipattanóra

F csoport

Barcelona–Ajax 3-1 (2-0)
gól: Neymar (7.), Messi (24.), Sandro (90+2) illetve El Ghaz (84.)

Luis Enrique csapatának nagyjából félóra futball is elég volt az Ajax ellen - a meccs hasonló képet mutatott, mint a Roma-Bayern összecsapás, csak kicsiben. A hollandok maguk is megmondták a mérkőzés előtt, hogy nem fekszik nekik a labda nélküli futball, hiszen ők is labdatartással szeretik kontrollálni az ellenfelet. A Barcelona ellen ők kényszerültek alárendelt szerepbe, de a félgőzzel focizgató katalánok megelégedtek azzal, hogy korán eldöntötték a meccset, és viszonylag kis energiabefektetéssel lehozták a három pontot, ennél többet nem akartak kihozni a BL-meccsből.

Luis Enrique már a második félidő elején lecserélt Neymart és Messit is, aztán majdnem ráfáztak a lazsálásra, mert az Ajax szépíteni tudott a meccs végén, így az utolsó percek izgalmasan alakultak, hiszen vérszemet kapott az Ajax, de egyenlíteniük már nem sikerült.

Neymar idei tízedik meccsén tízedik gólját szerezte, Messi pedig beérte Cristiano Ronaldót a BL legjobb góllövői között, már csak Raúl áll előttük a rangsorban - két találattal.


1-0, Neymar elegánsan lövi ki a hosszút


2-0, Iniesta gyönyörű labdáját Messi pofozza be

APOEL–PSG 0-1 (0-0)
gól: Cavani (87.)

A PSG utolsó hat BL-gólja közül csak egyet lőtt csatár, amelyet még Edinson Cavani szerzett az Ajax ellen, és Cipruson megint ő volt a nyerőember, nagy blamától mentette meg a csapatát, amelyben sarokfájdalmai miatt nem játszott Zlatan Ibrahimovic.

Az utolsó pillanatban kicsikart győzelemmel maradt a csoport élén a PSG, második a Barca, az Ajax pedig a harmadik.

G csoport

Chelsea–Maribor 6-0 (3-0)
gól: Remy (13.), Drogba (23.), Terry (31.), Viler (54., öngól), Hazard (77., 90., a második tizenegyesből)

A Chelsea hazai pályán ütöte ki a Maribort, és 885 napot követően ismét gólt szerzett a csapatban Didier Drogba, aki utoljára a 2012-es BL-döntőn volt eredményes a csapatban.

A csoport másik meccsén az emberhátrányban küzdő Sporting majdnem el tudott hozni egy pontot Gelsenkirchenből, de az utolsó másodpercekben elúszott a bravúr.

Schalke 04–Sporting 4-3 (1-1)
gól: Obasi (34.), Huntelaar (51.), Höwedes (60.), Choupo-Moting (90+3., tizenegyesből) illetve Nani (16.), Silva (66., tizenegyesből, 78.)
piros lap: Maurucio (33., Sporting)

A csoportot a Chelsea vezeti a Schalke előtt, a Sporting vereségével maradt az utolsó helyen.

H csoport

BATE–Sahtar Donyeck 0-7 (0-6)
gól: Alex (11.), Luiz Adriano (28., tizenegyesből, 36., 40., 44., 82., tizenegyesből), Douglas (35.)

A Debrecent búcúsztató BATE második irtózatos vereségét könyveli a BL-csoportban, a Portó hatot rúgott nekik, most hetet kaptak a Sahtartól, amelbyne Adriano egészen mesterötösig jutott. Az uktrán csapat ezzel második a tabellán, a csoportot a Porto vezeti, amely ha nehezen is, de hazai pályán legyűrte a Bilbaót.

Porto–Athletic Bilbao 2-1 (1-0)
gól: H. Herrera (45.), Quaresma (75.), illetve Fernandez (58.)