30 büntető után jutott tovább a Liverpool

liverpool, büntetők, ligakupa
Liverpool players celebrate with Belgian goalkeeper Simon Mignolet (R) after their 14-13 penalty shoot out victory in the English League Cup third round football match between Liverpool and Middlesbrough at Anfield in Liverpool, north west England on September 23, 2014. Liverpool won on penalties after the game finished 2-2 after extra time. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupában a 16 közé jutásért több Premier League-csapat is kiesett, így járt a hazai pályán kikapó Arsenal, a Muhamad Besiccsel felálló Everton és Sunderland is. A legnagyobb dráma Liverpoolban volt, ahol 15 pár rúgott büntetőt, mire a Pool kiejtette a Middlesbrough-t.

Ligakupa, 3. forduló (a 16 közé jutásért)
Arsenal–Southampton 1–2 (Sánchez 14., ill. Tadics 20., Clyne 40.)
Cardiff City–AFC Bournemouth 0–3 (Gosling 9., 33., Daniels 22.)
Derby County–Reading 2–0 (Russell 67., Pearce 82. – öngól)
Leyton Orient–Sheffield United 0–1 (Higdon 3.)
MK Dons–Bradford City 2–0 (Afobe 5., 86.)
Shrewsbury–Norwich City 1–0 (Collins 54.)
Sunderland–Stoke City 1–2 (Altidore 16., ill. Muniesa 31., 71.)
Swansea City–Everton 3–0 (N. Dyer 28., Sigurdsson 64., Emnes 87.)
Fulham–Doncaster Rovers 2–1 (B. Ruiz 16., Burn 32., ill. Coppinger 60.)
Liverpool-Middlesbrough 1-1, 2-2, 11-esekkel 14-13 (Rossiter 10., Suso 109. ill. Reach 61., Bamford 123. - 11-esből)

Őrületes meccset játszott a Liverpool a Middlesbrough-val. Az 1-1-es rendes játékidő után (a 17 éves Jordan Rossiter szerezte a hazaiak első gólját) a Pool a hosszabbításban is megszerezte a vezetést, de a Boro a ráadás ráadásában büntetőből másodszor is kiegyenlített.

Büntetők következtek, de azt biztosan kevesen gondolták, hogy a fél éjszakát ezzel töltik a csapatok, főleg azután, hogy a hosszabbítás végén a vendégek büntetőjét értékesítő Bamford egyből az első körben hibázott.

Hihetetlen dráma végén lett hős Mignolet Forrás: AFP/Paul Ellis

A dráma az ötödik körben vált teljessé, Sterling is elrontotta a 11-esét, és folytatódott a párbaj, méghozzá egészen a 15. párig – azaz hárman is sorra kerültek másodszor is –, amikor Adomah hibázott. 30 büntető után a Liverpool végül 14-13-ra győzött.

Kiesett az Arsenal

Nem indult jól David Ospina londoni karrierje, a nyáron szerződtetett kapus az első félidőben kétszer is kénytelen volt kihalászni a labdát az Arsenal kapujából. Alexis Sánchez ugyan már a 13. percben megszerezte a vezetést az Arsenalnak, de a Southampton még az első félidőben megfordította a mérkőzést.

A védelmét leszámítva egyáltalán nem tartalékos Arsenal a második félidőben már hiába próbálkozott, hazai pályán vereséget szenvedett, és már a 3. fordulóban kiesett a Ligakupából.

Az élvonalbeli csapatok közül kiesett a Muhamed Besiccsel felálló Everton is, a liverpooliakat a Swansea győzte le 3-0-ra, és a Sunderland is kikapott a Stoke-tól. Továbbjutott viszont a Manchester Unitedet legyőző MK Dons, amely a Bradfordot verte meg 2-0-ra.

A Fulhamben nem lépett pályára Király Gábor, de a csapat a magyar kapus nélkül is 2-1-re legyőzte a Doncastert.