Gattuso az asztalt verve őrjöngött

Gennaro Gattuso, foci
SWITZERLAND, Sion : FC Sion's Italian captain Gennaro Gattuso talks during a press conference on November 8, 2012 in Sion. AFP PHOTO / SEBASTIEN FEVAL
Vágólapra másolva!
Az első három bajnokin két vereséget is szenvedő OFI labdarúgócsapatának világbajnok edzője, Gennaro Gattuso a szombati, Atromitosz elleni győztes mérkőzés után alaposan lehordta a görög újságírókat. Kijelentette, nem tartozik bocsánatkéréssel azért, mert a játékosait nem fizetik meg.

Az olasz világbajnok labdarúgó, Gennaro Gattuso a nyáron a Videoton helyett az OFI kispadját választotta, csakhogy a csapat nem úgy kezdett bajnokságban, ahogy azt a görög sajtó várta volna. Az első három meccsből kettőt is elvesztettek, Gattusót pedig azonnal kritizálni kezdték a görög újságok.

A csapat viszont a negyedik fordulóban otthon megverte az Atromitoszt, de a meccs utáni sajtótájékoztatón Gattuso magából kikelve kiabált a sajtó képviselőivel. Az egykori kiváló középpályás az asztalt verve, nem túl helyes angolsággal nyilatkozott, komolyan feladva néha a leckét tolmácsának, pláne amikor olaszra váltott.

Gennaro Gattuso Forrás: AFP/Sebastien Feval

A játékosnak is heves vérmérsékletű edző beszédébe olyan nagyszerű mondatokat csempészett, mint: „I want my players to play with balls and with heart!” (Ami egyszerre jelenti azt is, hogy „szeretném, ha a játékosaim tökösek lennének, és szívvel játszanának”, de azt is, hogy „szeretném, ha a játékosaim labdákkal és szívvel játszanának”!)

A csúcspontra a sajtótájékoztató felénél jutott el Gattuso, amikor kikérte magának, hogy őt felelősségre vonják. „Nem tartozom bocsánatkéréssel azért, mert a játékosokat nem fizetik meg, és ezért rosszul játszanak. B…tok meg! Ez nem igaz!”

Gattuso ezen kívül azt is elmondta, 12 órát dolgozik naponta, és nem a pénzért, hanem a karrierje miatt marad.

Pató Márton