Vágólapra másolva!
Szombaton a Hull City ellen játszik a Newcastle, ha most sem sikerül nyernie, repülhet a szarkáktól Alan Pardew.

Az elmúlt 15 bajnokin mindössze egyszer nyert a Newcastle, és jelenleg utolsó a Premier League-ben, így érthető a szurkolók idegessége. Az eddigi négy bajnokin mindössze két pontot gyűjtő szarkák fanatikusai 15 000 szórólapot gyártottak, amelyen a menedzser, Alan Pardew leváltását követelik a klub vezetőitől.

Az A4-es plakátokon egy honlapot is reklámoznak, ahol tovább kampányolnak a menedzser menesztéséért, illetve infografikákon elemzik Pardew rossz statisztikáit. Ezekből kiderül, hogy a Newcastle mindössze 1,18 pontot szedett össze átlagosan meccsenként az elmúlt két évben, és hogy az angol bajnokság első négy osztályának csapatai közül csak a Blackpoolnak volt kisebb a gólátlaga tavaly.

A csapatot 2010-óta vezető Pardew tömeghisztériának nevezte a felháborodott szurkolók vezette kampányt. Ugyanakkor elismerte, hogy a Southampton ellen elszenvedett 4-0-s vereség után beszélt vele a klub tulajdonosa, aki felhívta a figyelmét a következő, Hull City elleni bajnoki fontosságára.

Az angol sajtóban persze egyből megindult a találgatás, hogy ki lehetne az utódja. A legesélyesebbnek épp a Hull City jelenlegi menedzserét, Steve Bruce-t, és a Manchester Unitedtől tavaly kirúgott David Moyest tartják.

Pató Márton